Сарадња Палисада и националног кулинарског удружења

У суботу, 05. априла, објављена је сарадња између хотела „Палисад“ и националног кулинарског удружења. Заједничкој конференцији је присуствовало око стотину гостију, сви посленици туристичко-угоститељске привреде из овог региона, као и представници медија.

Заменик генералног директора хотела, Војислав Јанић је говорио о инвестицији у нову хотелску кухињу вредну преко 1.200.000€ која ће омогућити квалитетне услове за рад особљу хотела и отворити могућност за израду квалитетнијих и разноврснијих угоститељских производа.

Председник КАС, Новак Фидановић, нагласио је да је уговор потписан са хотелом ,,Палисад’’ усмерен и на едукацију кадрова и подизање нивоа стручне оспособљености кадрова хотела, али и целог региона. Осим тога, КАС је у оквиру хотела добила канцеларију коју ће водити нови КАС координатор за Западну Србију гдин. Трчков који ће окупити и организовати све кулинаре и угоститеље из овог региона, како професионалце, тако и ученике овог уметничког заната.

У хотелу ,,Палисад'' организоваће се заједничке промоције, мастер-класе из различитих области гастрономије које ће одржавати домаћи и инострани мајстори кулинарства, презентације модерних гастрономских производа, али и припреме и промоција националног кулинарског тима и бројне друге активности.

Професор Високе хотелијерске школе Петар Грацун је говорио о сарадњи Асоцијације са стручним школама у Србији и позвао локалну, средњу туристичко-угоститељску школу из Чајетине да се придружи активностима Асоцијације.

Технички директор КАС, Урош Делић, је гостима представио Асоцијацију, њену мисију, циљеве, планове, досадашње успехе, као и институције и организације са којима КАС сарађује.

 
Након конференције, гости су обишли нову кухињу и имали прилику да виде кухињске уређаје најновије технологије у овом делу Европе.

По обиласку кухиње, гостима су презентовани производи модерног кулинарства који су привукли велику пажњу свих посетилаца. Дружење се наставило у пријатној атмосфери уз маштовити коктел који су припремили чланови КАС.

Планирано је да ово буде прва у низу активности које ће заједнички организовати хотел ,,Палисад’’ и Асоцијација и које ће бити усмерене ка унапређењу угоститељске понуде туристичког центра Златибор, као и на повећање нивоа знања овдашњих кулинара.