Вести

Хуманост на делу

На молбу братства манастира „Хиландар“ , председник општине Чајетина, Милан Стаматовић, са својим сарадницима, узео је учешће у хуманитарној акцији.
Реч је о организовању помоћи за госпођу Зорицу Павловић, која је несрећним случајем изгубила тринаестогодишњу ћерку Сару. Зорица је рођена у Ужицу, почетком 90-их година одеслила се у Грчку где је живела и радила. У време екномске кризе у Грчкој, велики број породица остао је без посла, па тако и без могућности за финансирање животних трошкова. Госпођа Павловић, нашавши се у ситуацији без струје, покушала је да загреје стан,па је током ноћи дошло до тровања угљен-моноксидом, које је било кобно за малену Сару.

У Трипкови асфалтирано 90% сеоског пута

Трипкова је погодна за развој сеоског турузма, а један од битних услова су и асфалтни путеви. У овој месној заједници до сада је асфалтирано 90 % сеоког пута, а недавно је асфалтирана и деоница до цркве. Реч је о путу дужине 165 метара, а вредност ових радова је око 800.000 динара.
Када се у току наредне године заврши асфалтирање преосталих десет одсто путева, у Трипкови неће постојати ниједан неасфалтирани путни правац, што не значи да се стаје са улагањима.

Расписан конкурс за фестивал "Деца међу нарцисима"

22. Дечји фестивал „Деца међу нарцисима“, у организацији Културно спортског центра из Чајетине, одржаће се у Чајетини од 26. до 30. маја. Поводом овог фестивала, расписан је литерарни конкурс за ученике основних школа од првог до осмог рзреда, са подручја Републике Србије, на следеће теме:

Одабрано идејно решење за спомен комплекс на Цигли

У понедељак је у згради општине Чајетина одржан састанак Организационог одбора за подизање спомен обележја  поводом стогодишњице одбране Србије. Састанку је присуствовао и начелник општине Рудо, Рато Рајак, који је рекао да су здушно прихватили да буду део ове племените приче заједно са општинама Чајетина и Прибој, како би се на достојан начин одужили нашим прецима и жртви коју су поднели за своју отаџбину.

Асфалтне базе почеле са радом раније него обично

Због погодних временских прилика  , асфалтне базе почеле су да раде раније него обично. Општина Чајетина је искористила прилику да крене са реализацијом уговора из претходне године који нису, због временских услова, завршени у претходној сезони. Тако се ових дана могу видети извођачи радова који врше крпљење рупа, постављање тротоара и асфалтирање улица и путева на територији наше општине.

Туристичка организација на Сајму туризма у Новом Саду

На овогодишњем Сајму туризма у Новом Саду који је трајао до недеље 13.04. 2014. у оквиру Туристичке регијe "Западна Србија" ,Туристичка организација "Златибор" је имала запажен наступ својих потенцијала.  На овогодишњем сајму, Туристичка организација "Златибор" је посетиоцима представила  цене угоститељских услуга као и пакете цена за Ускрс и првомајске празнике.  Такође у оквиру сајма је организована туристичка берза на којој је ТО "Златибор" активно учествовала.

Сакупљач садржаја