Вести

Вечерас концерт "Џокер " бенда на Златибору

У петак 1. августа 2014. године, на Краљевом тргу на Златибору, а у оквиру обележавања Културног лета, биће одржан концерт "Џокер" бенда из Ужица.Концерт почиње у 21 час.

У прилогу можете погледати детаљан програм Културног лета за август.

Летњи камп ФК Партизан на Златибору

У прeлeпoм дeлу Србиje у  jeднoм oд нajпoзнaтиjих туристичкo – плaнинских мeстa -  Злaтибoру, ФК Пaртизaн  ћe уз пoдршку oпштинe Чajeтинa, oдржaти лeтњи кaмп зa дeцу узрaстa 2000, 2001, 2002, 2003, 20004, 2005 и  2006. гoдиштa.
ФК Пaртизaн пoзивa  сву тaлeнтoвaну дeцу дa искaжу свoj пoтeнциjaл нa прaвoм мeсту и придружe сe кaмпу кojи ћe сe oдржaти oд 04.08.2014 – 11.08.2014. Укoликo пoстojи интeрeсoвaњe, бићe oфoрмљeнa и другa групa oд 12-19. aвгустa 2014. Свe дeтaљe o пoмeнутoм кaмпу мoжeтe пoглeдaти овде.

 

Вашар на Оку -Традиција у име предака и будућих нараштаја-

На Оку ће се у недељу 3. августа одржати традиционални народни вашар употпуњен богатим културно-спортским програмом.
Планирана су такмичења у малом фудбалу, скоку у даљ, бацању камена са рамена, трци коња, вучи на влаци, превлачењу конопца, стругању дубећом тестером и кладаром. Екипе и заинтересовани се могу пријавити до 12 часова у недељу.
Победницима су обезбеђене богате награде, а организатор је припремио бесплатан гулаш за све посетиоце вашара као и уживање уз музику уживо.

Илиндански спортски сусрети у Гостиљу

У Гостиљу се у суботу, 2. августа, сада већ традиционално, одржавају „Илиндански спортски сусрети месних заједница општине Чајетина“. Ове године су планирана такмичења у дисциплинама: мали фудбал, баскет 3 x 3, скок у даљ из места, превлачење кличка и превлачење конопца.
Поред спортских такмичења посетиоци ће моћи да уживају у домаћој кухињи под шатром, и да пробају кувани купус и јагњеће и прасеће печење.

"Фрајле" приредиле незаборавну журку на Златибору

Пред више хиљада посетилаца на Краљевом тргу одржан је спектакуларан концерт групе "Фрајле" из Новог Сада. Овај акустични бенд наступа у саставу Mарија Мирковић, Наташа Михајловић, Невена и Јелена Буча и до сада су објавили два студијска албума.Концерт је почео нешто после 21:00 час и на почетку "Фрајле" су отпевале своју најпознатију нумеру "Фина". Како се концерт ближио крају публика је сама све чешће певала делове песама овог популарног бенда. Да је атмосфера на синоћњем концерту била добра говори и то да је публика два пута враћала певачице на сцену.

Асфалтиран велики број путева у сеоским месним заједницама

Поред радова на путној мрежи на Златибору, пажња је посвећена и изградњи путева у сеоским месним заједницама. Завршено је асфалтирање великог броја путева који су обухваћени планом месних заједница.Асфалтиран је пут за Урошевиће- МЗ Бранешци у дужини око 600 метара, 400 метара пута у МЗ Трипкова пут Чункови-Крнда, према изворишту Сушичко врело, у МЗ Семегњево завршено је асфалтирање пута Луке-Џамбаси, у МЗ Јабланица према железничкој станици, на Рудинама је асфалтиран пут Дедићи-Власоњићи, у Голову пут према Кривој Реци низ реку Грабовицу,као и у МЗ Доброселица пут у дужини од 500 метара.

Сакупљач садржаја