Вести

Прва седница Еко одбора у новој школској години

У петак, 26. 09.2014. године, одржана је прва седница Еко-одбора за школску 2014/2015. годину. Формирање Еко-одбора и редовни састанци су један од седам обавезних корака међународног програма Еко-школе.
Подсећања ради,  основна школа ,,Димитрије Туцовић“ је од септембра прошле године у Програму међународне Еко-школе,  тако да се и даље наставља рад истом динамиком. Већи број чланова Еко –одбора су и прошле године били чланови, али је ипак дошло до  неких промена, као што је одлазак ученика осмог разреда и постављање нових на њихова места.

Јавни увид - Нацрт Локалног плана управљања отпадом на територији општине Чајетина

Јавни увид у Нацрт Локалног плана управљања отпадом на територији општинеЧајетина одржаће се од 29. септембра до 6. октобра, сваког радног дана од 11 до 14 часова. Нацрт Локалног плана управљања отпадом биће изложен у Малој сали Општине, ул. Александра Карађорђевића 28, и на сајту општине Чајетина, http://www.cajetina.org.rs.

ФК Чајетина - Први тријумф у гостима

Фудбалери Чајетине остварили су веома важан тријумф у 7. колу Златиборске окружне лиге. Наш клуб савладао је у гостима екипу Омладинца из Здравчића са 3-1, дошавши тако до десетог освојеног бода и пробоја на позицију 7.
Другу утакмицу заредом у стрелце се уписао Бранко Цветић,а голове су још постигли и Ђорђе Шуњић из пенала и Стефан Станић. У наредном колу, ФК Чајетина ће у локалном дербију дочекати екипу Првог Партизана из Ужица.
Пионирска селекција ФК Чајетина поражена је у 2. колу Пионирске лиге од екипе Звезда Златибор са 5-1.

Без голова у комшијском дербију

У 7. колу Зонске лиге Дрина фудбалери Златибора одиграли су нерешено без голова на свом терену са екипом ФАП-а из Прибоја. Комшијски дерби одигран пред око 400 гледалаца на „Швајцарији“ (од тога педесетак гостујућих навијача) оправдао је епитет комшијског дербија. Присутни су били у прилици да виде прилично динамичну и борбену утакмицу, са неколико озбиљних шанси са обе стране, од чега посебно треба истаћи једанаестерац који су пропустили домаћи у самој завршници, када је тим из Прибоја остао са играчем мање због искључења Слатине.

КК Златибор-КК Морнар Бар 79-95

У контролној утакмици пред почетак нове сезоне кошаркаши Златибора поражени су од Морнара из Бара са 79-95 (17-22, 23-29, 25-27, 14-17). Иако се наш клуб на моменте равноправно носио са учесником Балканске лиге, показало се да је црногорски тим ипак прејак ривал у овом тренутку. Златибор је од самог почетка био у заостатку, најмању разлику имао је почетком друге четвртине (23-24) али су у том периоду гости успели да створе двоцифрену предност, коју је наш клуб читавим током меча покушавао да сустигне. У трећем периоду су наговестили преокрет (59-63), али до тога ипак није дошло.

Херој неба - Мајор Горан Савић 1973.-2012.

У петак 26. септембра, навршило се  две године од када је трагично настрадао мајор Горан Савић, који је био понос Војске Србије. Мајор Горан Савић погинуо је 26. септембра 2012. године, када се његов авион Ласта срушио у Новој Пазови, док је његов колега Бећаговић успео да се спаси искакањем.
Мајор Горан Савић није се катапултирао на време јер је покушавао да избегне пад на оближњу школу или вртић!
 Настрадали мајор био је један од најцењенијих пилота српског ваздухопловства, а колеге кажу да су му, поред авиона, највећа љубав у животу била два сина.

Сакупљач садржаја