Вести

7. Шљивовачки сајам домаће ракије

Седми шљивовачки сајам домаће ракије, ове године, одржава се 2. и 3. маја у Шљивовици. Сајам почиње у петак 2. маја музичким концертом, који је планиран за 20 часова.Потпаљивањем казана за печење ракије, уз шљивовачку здравицу, у суботу 3. маја биће и званично отворен овогодишњи Сајам. Организатори сајма су: Општина Чајетина, Туристичка организација Златибор, Културно спортски центар Чајетина, Месна заједница Шљивовица
У наставку погледајте програм манифестације.

Наставак активности на асфалтирању сеоских путева

Након асфалтирања улица и путева у МЗ Златибор, ових дана се са радовима кренуло и у сеоским месним заједницама. Тако је јуче, у МЗ Крива Река, асфалтирано  550 м пута. Извођач радова је предузеће „Нискоградња“ Ужице. Ова деоница пута првобитно је асфалтирана деведесетих година, али је због дотрајалости, било неопходно поновно асфалтирање. Овај пут за мештане много значи, јер скраћује пут до Чајетине за око 3 км. Поред тога, уместо магистралом њиме ће се кретати и пољопривредне машине, чиме ће се побољшати безбедност у саобраћају.

Фудбалери Чајетине остварили другу победу овог пролећа

У одложеној утакмици 19.кола Златиборске окружне лиге, фудбалски клуб Чајетина остварио је веома важну победу на домаћем терену против екипе Црнокосе из Косјерића, минималним резултатом (1-0). Стрелац одлучујућег поготка био је Дарко Луковић у 71.минуту. Тријумф свакако добија на значају ако се зна да се тим из Косјерића налази неколико позиција испред нашег тима на првенственој табели, уз напомену да је у зимској паузи знатно изменио састав.

Несвакидашња анимација за руске туристе

За госте из Русије који су за време Ускршњих празника боравили на Златибору, чланови Туристичког удружења „Јабланица“ из Јабланице су организовали несвакидашњу анимацију. Поред  чувене златиборске гастрономске понуде за госте је био приређен верни приказ традиционалних вештина као што су обрада дрвета, израда рукотворина од вуне, учешће у спремању традиционалних јела, упознавање народних игара златиборског краја и  народне ношње чиме је представљен и овај вид културног наслеђа којим Златибор располаже.

Изложба слика Божидара Ковачевића

У холу Дому културе у Чајетини, у петак, 25. априла 2014. године у 19 часова биће отворена изложба слика Божидара Божа Ковачевића.
На изложби ће моћи да се виде уметничка дела настала на почетку Божове изузетно богате каријере као и слике из доста каснијег периода.
О његовом животу, раду и уметничком стварању говориће познаваоци ове уметности.
Организатор изложбе је Јавно предузеће Културно спортски центар Чајетина.

 

"Заједно се постиже и боље и више"

Удружење грађана Златиборски круг из Чајетине позива све људе добре воље да се укључе у хуманитарну акцију „ЗАЈЕДНО СЕ ПОСТИЖЕ И БОЉЕ И ВИШЕ“,  за помоћ  Зорици Павловић.
Зорица је рођена у Ужицу, а почетком 90-их година се одеслила у Грчку, где је радила и живела са ћерком. У време екномске кризе у Грчкој, када је госпођа Павловић остала без посла,   у ситуацији у којој није могла да плаћа струју, њен покушај да загреје стан у току ноћи је довео до тровања угљен-моноксидом. У тој несрећи, њена тринаестогодишња ћерка Сара је изгубила живот.

Сакупљач садржаја