Вести

Хуманитарна акција Удружења грађана "Златиборски круг"

Удружење грађана Златиборски круг из Чајетине, које је од маја ове године пружалац социјалне услуге Помоћ у кући за старе,  покренуло је акцију прикупљања половне беле технике за кориснике ове услуге.
Услугом Помоћ у кући за старе у општини Чајетина, обухваћено је преко 50 корисника у селима општине Чајетина,  претежно болесних  стараца и старица који живе сами, без деце или ближих рођака, а најчешће су и корисници социјалне помоћи. Велики број корисника живи у тешким материјалним условима. 

Одржан специјализовани сајам туризма у Новом Саду

У Новом Саду од 23. до 25. октобра одржан је специјализовани сајам туризма "Винтер енд спа тревел маркет" /Winter & Spa Travel Market/. Сајам се састојао из пословног дела и дела посвећеног грађанству. На сајму је учествовала Туристичка организација „Златибор“ која је представила зимску туристичку понуду Златибора.
Пословни део, предвиђен за састанке одржан је у хотелу „Парк“, а на тргу Слободе грађани су могли да се упознају са туристичком понудом излагача из Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Хрватске, Словеније и Македоније.

Одбојкашице и кошаркаши славили на гостовањима

Одбојкашице Златибора у 2. колу Друге лиге Запад савладале су као гост екипу Путеви Трендтекса са 3-1 (25-12, 19-25, 29-27, 26-24). Подсећамо, наше одбојкашице су истим резултатом и претходне сезоне славиле у Пријепољу. На тај начин, наше играчице после два одиграна кола деле прву позицију са екипама Либера и Гимназијалца, које такође имају максималан учинак.

Шеста победа у низу за ФК "Чајетина"

Теже него што се очекивало, екипа Чајетине дошла је до нова три бода. У 11. колу Златиборске окружне лиге савладали су као домаћин екипу Перућца са 3-1, чиме су дошли до шестог узастопног тријумфа. Голове за домаћи тим постигли су Кутлешић, Мићић и Шуњић, док је стрелац за госте био Јевтић.

ФК "Златибор" - ФК "Слога" без голова

У 11. колу Зоне Дрина фудбалери Златибора одиграли су на свом терену без голова са екипом Слоге из Сјенице (0-0). Домаћи тим читавим током утакмице је доминирао, неупоредиво више имао лопту у поседу и створио неколико добрих шанси за гол, али је изостала реализација. Борбеност и жеља фудбалера Златибора да дођу до поготка била је неоспорна, али треба одати и признање гостима, који су се зналачки бранили свих 90 минута, показавши да су на Златибор дошли са циљем да, пре свега, сачувају свој гол, с обзиром да током утакмице практично нису ни упутили ударац ка голу Филиповића.

Успешна промоција Златибора у Јекатаринбургу

У Јекатеринбургу, граду у централној Русији и административном средишту Свердловске области, директор туристичке организације „Златибор“ Арсен Ђурић је успешно представио туристчку понуду Златибора пред представницима 17 туристичких агенција. Присутни су показали велику заинтересованост за долазак гостију из Јекатеринбурга на Златибор.

Сакупљач садржаја