Вести

НСЗ: У Чајетини незапослено 757 лица

Крајем августа 2015. године на подручју филијале Ужице регистровано је 15.226 лица која траже запослење од чега је 53% жена или 8.063.

Структура лица која траже запослење:
- 11.960 незапослених лица
- 2.591 привремено неспособних или неспремних за рад
- 82 лица запослена на привременим и повременим пословима
- 573 лица којима мирују права по Закону
- 20 запослена која траже промену запослења

Карактеристике незапослених лица

За свакога по нешто! Издвајамо - конкурси, позиви, подстицајна средства

За сва заинтересована физичка и правна лица, невладине организације, јавне установе, удружења, организације цивилног друштва и друге... Издвајамо предлоге конкурса, односо јавних позива у различитим пројектима, као и могућности за реализацију одређених субвенција у оквиру истих.
У наставку можете погледати о којим предлозима је реч, док ОВДЕ можете погледати детаље свих предлога.

Завршен IV Међународни фестивал спортског филма Златибор 2015.

Синоћ је у Конгресном центру "Србија" успешно завршен IV Међународни фестивал спортског филма Златибор 2015 доделом награда и диплома најуспешнијима. Жири Фестивала у саставу: Александар Аврамовић, новинар и филмски радник, председник, Арзу Мамедова, филмска редитељка (Азербејџан) и Дане Корица, атлетски шампион, чланови, једногласно је донео Одлуку о фестивалским наградама и признањима.

Филмске награде:

Сећање као залог за будућност

У недељу је на Цигли одржан помен палим ратницима и мајору Василију Луковићу, који су своје животе за отаџбину дали крајем августа 1914, на месту званом Бијела глава. Овде је прошле године откривен споменик у знак сећања на њихову жртву, а одлука Организационог одбора, представника 4 општине: Чајетине, Прибоја, Руда и Кнића, била је да се сваке године, у недељи по Великој Госпојини одржи помен на ове браниоце домовине.

Други дан Фестивала у знаку тениса и Миме Јаушовец

Фестивал је ове године имао прилику да публици представи успешну спортискињу Миму Јаушовец из Словеније, овогодињу добитницу награде за животно дело.

Другог дана Међународног фестивала спортског филма Златибор 2015 предпремијерно је представљен документарни филм „Мима Јаушовец“ који је посвећен њеној успешној каријери и њеној активној посвећености тенису. Публика је имала прилику да чује како је филм настао, колико је времена уложено у прикупљање материјала за филм и колико је труда требало  уложити како би филм угледао светлост дана.

Свечано отворен 4. Међународни фестивал спортског филма Златибор 2015.

У свечаној атмосфери у Сали конгресног центра “Србија”на Златибору отворен је  4. Мећународни фестивал спортског филма Златибор 2015. Овогодишњи фестивал посвећен је (90)деведесетогодишњици тениса у Србији. Фестивал спортског филма на Златибору  отворили су Дане Корица саветник председника Спортског савеза Србије и Душан Орландић представник Тениског савеза Србије.

Сакупљач садржаја