Вести

Чајетина подржала акцију Сат за нашу планету

Светски фонд за природу и ове године организује акцију „Сат за нашу планету“. У суботу 28. марта у 20 часова и 30 минута, у домовима, школама и пословним објектима, на знаменитим грађевинама и споменицима широм планете биће угашена светла на један сат. Од свог настанка 2007. године ова иницијатива прерасла је у глобални покрет, у који се прошле године укључило преко 2 милијарде људи из 162 земље света.

Одржана Општинска смотра рецитатора

У чeтвртaк 26. мaртa 2015. гoдинe, у сaли Дoмa културe у Чajeтини, oдржaнa je Општинскa смoтрa рeцитaтoрa. Oд укупнo 33 тaкмичaрa 6 учeникa прeдстaвљaћe нaшу Општину нa Oкружнoj смoтри рeцитaтoрa у Кoсjeрићу 7. aприлa 2015. гoдинe. Жири у сaстaву: Вaлeнтинa Злaтaнoвић Maркoвић прoфeсoркa књижeвнoсти у срeдњoj Meдицинскoj шкoли у Ужицу, Биљaнa Здрaвкoвић глумицa Нaрoднoг пoзoриштa из Ужицa и Жaркo Бoжaнић глумaц aмaтeр сa Злaтибoрa, oдлучиo je дa нaши прeдстaвници у Кoсjeрићу буду:

Најава спортског викенда

У 23. колу Прве лиге Запад, кошаркаше Златибора очекује тешко гостовање у Чачку (недеља, 18 часова), екипи Железничара, која је са учинком 15-7 трећепласирана на табели. На „папиру“ гледано, ово је последњи велики испит нашег тима пред одлучујућу утакмицу сезоне, коју ће у последњем колу одиграти против Прибоја. У јесенас одиграном дуелу ових тимова, Златибор је код куће славио са 101-72 (Мићевић и Смоловић по 20 поена и 5 скокова, Шекуларац 19 поена и 5 скокова), у мечу у којем је домаћи тим реализовао 13, а Железничар 10 тројки.

Филмски дан у Дому културе у Чајетини

У биоскопу Дома културе у Чајетини, петак 27. март резервисан је за љубитеље филмских остварања. Филм "Пепељуга" биће приказан од 16 часова, док ће филм "50 нијанси сива" бити приказан у два термина, од 18 и од 20:30 часова. Цена улазнице је 250 динара.

Кошарка- Млађи пионири на завршном турниру Првенства Западне Србије

Победом над екипом Плеј Офа 1 на свом паркету са 47-42 (19-3, 9-5, 11-18, 8-16), млађи пионири КК Златибор и математички су, два кола пре краја, обезбедили освајање првог места у својој групи и пласман на завршни турнир првенства Западне Србије.

Туристичка организација Златибор наставља са промотивним активностима

Након успешног представљања на сајму туризма у Москви, Туристичка организација „Златибор“ наставља са промотивним активностима пред наступајућу сезону.
Почетком априла представиће се грађанима Ниша и Будве. ТО Златибор ће од 2. до 4. априла наступати на Сајму туризма и активног одмора у Нишу, а затим и на Међународном сајму туризма МЕТУБЕС у Будви, који се одржава од 16. до 18. априла 2015. године.

Сакупљач садржаја