Вести

На Златибору почео 10. Научно стручни скуп "Хотелска кућа 2015."

На Златибору у хотелу Мона отворен је 10. Научно стручни симпозијум „Хотелска кућа 2015“. Овај догађај, чији је генерални покровитељ Влада Републике Србије, окупио је еминентне научне раднике и угледне привреднике из земље и региона. Главна тема скупа је „Развој хотелијерства у фази приступања Србије Европској унији“.

Спортски викенд

У 9. колу Друге мушке лиге, кошаркаши Златибора ће у суботу од 18 часова дочекати екипу новосадске Војводине. Новосадска екипа је у претходних осам кола остварила пет победа, док су Чајетинци само два пута тријумфовали у досадашњем делу првенства. Ипак, недавно ангажовање још једног плејмејкера, Вука Пековића, као и борбена партија у Куп утакмици са фаворизованим Борцем из Чачка (76-89), дају право домаћину да се нада првом овосезонском тријумфу пред својом публиком.

Председник општине Чајетина у посети Врању

У Врaњу бoрaвe прeдсeдник oпштинe Чajeтинa Mилaн Стaмaтoвић, пoмoћницa прeдсeдникa oпштинe Бojaнa Бoжaнић и пoвeрeник мaнaстирa Хилaндaр Mилoш Стojкoвић, зa кoje je грaдoнaчeлник Зoрaн Aнтић oргaнизoвao приjeм. Toм приликoм прeдстaвници двe лoкaлнe сaмoупрaвe рaзгoвaрaли су o мoгућнoстимa прoширeњa сaрaдњe, aли и прoблeмимa сa кojимa сe суoчaвajу oпштинe и грaдoви.

Председник општине Чајетина постао почасни члан Међународног полицијског удружења

Милан Стаматовић, председник општине Чајетина  постао је почасни члан Међународног полицијског удружења (ИПА). На свечаности уприличеној у Врању, председник ИПА организације за Србију, Добривоје Стојановић му је уручио значку и чланску карту.
ИПА је највећа полицијска организација на свету која окупља преко 300.000 чланова у преко 60 земаља света.

Златибор са посебним попустима за госте из Македоније

На презентацији предстојеће зимске туристичке сезоне на Златибору, у четвртак 26. новембра у Скопљу је истакнуто да је од 250.000 гостију са више од 1.200.000 ноћења значајан део остварен и од туриста из Македоније за које ће у предстојећем периоду важити посебни попусти од пет до 20 одсто.

Руски новинари и блогери у посети Златибору

Туристичка организација Србије организовала је студијску посету наше земље за групу руских новинара и утицајних блогера. По програму посете 26. новембра за госте је организован и обилазак Златибора.
Гости су се упознали са радом Канцеларије за сарадњу са Руском Федерацијом, а представник ТО Златибор их је упозно са свим погодностима и атракцијама које ово туристичко место нуди. Гости су обишли центар Златибора и хотеле „Палисад“ и „Мона Златибор“.

Сакупљач садржаја