Вести

Потписан проткол о сарадњи између општине Чајетина и јавних предузећа и институција

Општина Чајетина, Регионална развојна агенција “Златибор” и ОПТИМУС-Центар за добро управљање су у октобру 2014. године започели реализацију заједничког пројекта „Брже и лакше до грађевинске дозволе“, са циљем успостављања Органа за обједињену процедуру (ООП) и регистра административних поступака, који ће обезбедити брзо, траснпарентно и квалитетно спровођење поступака из областииз градње.

Велика улагања у модернизацију механизације КЈП "Златибор"

Општина Чајетина за потребе модернизације механизације  КЈП „Златибор“ у овој години издвојила је 25 милиона динара. Комунално јавно предузеће „Златибор“ је од општине Чајетина, као Оснивача, добило нову аутосмећару, капацитета 16 м3, чија  вредност укупно износи 10 милиона  динара. Аутосмећара ће се користити за одвожење сувог отпада, будући да је КЈП “Златибор“ започело са  примарном селекцијом  отпада у оквиру пројекта „Отпад није смеће“ који се спроводи у оквиру програма Exchange 4.

9. Сајам етно хране и пића

Као и претходних година, привредно друштво за развој пољопривреде „Златиборски еко аграр“ д.о.о. и Општина Чајетина организују наступ произвођача традиционалних производа са територије Општине Чајетина на Сајму етно хране и пића 2014. године у оквиру Београдског сајма. Сајам се се одржава од 26. до 29. новембра 2014. године у хали 3 Београдског сајма.

Кошаркаши- седма победа

У 8. колу Прве лиге Запад, кошаркаши Златибора дошли су до новог тријумфа на свом паркету, савладавши екипу Полета из Ратине са 102-70 (35-9, 20-21, 25-22, 22-18), чиме су задржали максималан учинак (уз утакмицу мање). Фантастичном серијом од 23-0 у уводним минутима утакмице, домаћи састав је стекао изузетно убедљиву предност коју није испуштао до краја утакмице. Гости су у наставку заиграли доста боље и скоро равноправно се носили са екипом Златибора, али је заостатак ипак био превелики.

ФК Златибор ремизирао са Јединством из Владимираца

У 15. колу Зонске лиге Дрина, фудбалери Златибора су на свом терену ремизирали са екипом Јединства 1945 из Владимираца, 1-1 (1-0). Домаћи тим је у вођство дошао већ у 2. минуту, голом Ивана Виларета, док су гости изједначили у 81. преко Дарка Дамјановића.

Активан спортски викенд

У 8. колу Прве лиге Запад, кошаркаши Златибора дочекаће у суботу од 18 часова екипу Полета из Ратине. Наш клуб у досадашњем делу првенства има максималан учинак, с тим што има утакмицу мање, јер је меч претходног кола са екипом крагујевачког Радничког 1950 одложен за 26. новембар. Наш клуб у овај дуел улази као апсолутни фаворит, не само због тренутног пласмана, већ и због чињенице да је у претходна четири дуела са Полетом остварио три победе. Претходне сезоне, Златибор је у Чајетини славио са 84-70, док је на гостовању тријумфовао са 88-77.

Сакупљач садржаја