Вести

Изложба слика "Гружанска јесен" у Чиготи

 У понедељак  30. марта 2015. године свечано је отворена изложба слика са уметничке колоније "Гружанска јесен". Наиме, слике са поменуте изложбе су биле изложене у холу Дома културе у Чајетини, а од јуче су  изложене у галерији Специјалне болнице Чигота. Свечаном отварању присуствовали су челници из општина Кнић и  гости из општине Рудо из Босне и Херцеговине. Изложбу је пратио богат културни програм уз гржанске песме,  пригодне песме завичајних песника и мелодија златиборског краја.

Одржани 1. Међународни сусрети трансплантираних и дијализираних

У суботу су у хотелу „Олимп“ отворени Први међународни сусрети трансплантираних и дијализираних, у организацији удружења „Све за осмех“ и „Донор херој“. На овим сусретима окупило се око 170 учесника из Србије и земаља Југоисточне Европе, а испред Министарства здравља присутне је поздравио др Ненад Милојичић из Управе за биомедицину у здравственом систему Републике Србије.

Лабораторија на сточној пијаци у Кривој Реци радиће уторком и четвртком

Привредно друштво за развој пољопривреде „Златиборски Еко Аграр“ ДОО обавештава произвођаче млека да ће Хемијска и микробиолошка лабораторија на сточној пијаци у Кривој Реци, у 2015. години радити уторком и четвртком од 08 до 15 часова.
Анализа је бесплатна за регистрована пољопривредна газдинства са територије општине Чајетина.

Одржана 54. седница Општинског већа

У петак 27. марта одржана је 54. седница Општинског већа општине Чајетина. Чланови већа дали су сагласност на извештаје о раду са финансијским извештајем за 2014. годину и то : Туристичкој организацији Златибор, Центру за социјални рад Чајетина, Библиотеци „Љубиша Р. Ђенић“ Чајетина, као и Предшколској установи „Радост Чајетина“.

Промоција збирке песама "Царство ждралова"

У уторак, 31. марта 2015. године, у Сали Библиотеке одржаће се промоција збирке песама „Царство ждралова“ доц.  др Мирјане Стакић. Овај лирски перформанс заказан је за 19 часова.
Доц. др Мирјана Стакић рођена је у Владичином Хану 1973. године. Завршила је Филолошки факултет, звање доктора дидактичко – методичких наука стекла је на Учитељском факултету у Ужицу. Доцент је за ужу научну област Методика наставе српског језика и књижевности на учитељском факултету у Лепосавићу.

Резултати спортског викенда

У 23. колу Прве лиге Запад, кошаркаши Златибора успешно су окончали последње тешко гостовање у овој сезони. У Чачку, наш тим је славио над екипом Железничара са 85-75 (25-21, 17-18, 21-23, 22-13). У веома неизвесној утакмици, Златибор је у последњој четвртини остварио одлучујућу предност, остваривши трећу победу у последњих шест мечева са Чачанима, прву на гостујућем паркету. У наредном колу, наш тим ће дочекати екипу Новог Пазара.

Сакупљач садржаја