Вести

Делегација опћине Трново из БиХ посетила општину Чајетина

Петнаесточлна делегација опћине Трново из БиХ посетила је у петак 20. октобра општину Чајетина. У разговору са представницима чајетинске општине, договорен је почетак сарадње између ове две општине, које су у много чему сличне – привредно и туристички. Са друге стране, имају готово идентичне проблеме са структурама републичких власти, па је договорено да се ова сарадња настави у културном, туристичком, привредном смислу, али  и да једни од других искористе искуства, како би превазишли готово идентичан проблем.

Спортски викенд: Одбојкашице дочекују Борац

После победе на КЛС-лигашкој премијери, кошаркаше Златибора очекује гостовање екипи Спартака (сутра, 19 часова). Суботичани су на отварању сезоне са пола коша разлике савладали екипу ОКК Београда (76-75), иако су на полувремену губили са 14 разлике. Пред почетак сезоне клупу тима са севера Бачке преузео је Ненад Чанак, а у првој утакмици најзапаженије издање у њиховим редовима пружио је Никола Христов (18 поена, седам асистенција).

Осмина финала Куп-а Србије на Златибору ФК Златибор - ФК Чукарички

У оквиру осмине финала Куп-а Србије, у среду 25. октобра ФК Златибор одиграће утакмицу са ФК Чукарички из Београда.Утакмица се игра на стадиону Швајцарија са почетком у 14 часова. Цена улазнице 200 динара.

Источно Сарајево - Златибор: Креирати заједнички туристички производ

Представници града Источно Сарајево, општине Чајетина и туристичких организација договорили су се у четвртак 19. Октобра, да у наредном периоду потпишу протокол о сарадњи који ће изродити неку нову идеју, а пре свега креирање заједничког туристичког производа који ће бити атрактиван за туристе.
Председник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић рекао је новинарима након састанка у Градској управи да општина Чајетина и град Источно Сарајево рачунају много на туристичке потенцијале којима располажу.

Одржана 18. седница Скупштине општине Чајетина

У уторак 17. октобра одржана је 18. седница Скупштине општине Чајетина. Председник Скупштине, констатовао је да је Скупштина упозната са Извршењем буџета општине Чајетина за првих шест месеци текуће године. Приходи и примања буџета општине Чајетина за првих шест месеци 2017. године остварени су у износу од 912.618.372,81  динар, односно 51,42% у односу на планиране. Расходи и издаци за поменути период извршени су у износу од 700.115.512,04 динара односно 39,44% у односу на планиране. Ово је и најбоље извршење буџета општине Чајетина у последњих 6 година.

Успостављање сарадње са Републиком Српском и градом Бања Лука

Руководство општине Чајетина, угостило је у уторак 17. октобра, председника  Скупштине града Бања Лука Зорана Талића, са својим сарадницима. Циљ састанка је успостављање сарадње са Републиком Српском, као и са градом Бања Лука. Тема је била и размена искустава у области пољопривреде и туризма. Разговарало се о улагањима у инфраструктуру и потенцијалима ова два краја, уз акценат на ваздушну бању и значај управо тога, за становнике великих градова са лошом климом. На Златибору иначе током године борави велики број туриста из Републике Српске, посебно из Бања Луке.

Сакупљач садржаја