Вести

"Дани чешко-српског пријатељства на Златибору"

У организацији Туристичке организације Златибор, од 28. до 31. августа, на Златибору ће бити одржана манифестација под називом „Дани чешко-српског пријатељства на Златибору“. Групу Чеха на Златибору ће представљати новинари и уметници из ове државе. Међу новинарима је Радим Паненка, који пише за Парламентни лист и који је са чешким председником и његовом делегацијом био у званичној посети Србији у априлу ове године, затим Игор Спасов, који ће уједно бити и модератор програма.
 

Свечано затворен трећи по реду "Међународни фестивал спортског филма Златибор 2014."

На овогодишњем фестивалу на Златибору, у присуству великог броја званица из света домаћег и страног филма у понедељак 25.08.2014. године свечано је затворен трећи по реду „Међународни фестивал спортског филма Златибор 2014.“ Стручни жири кога су чинили : Председник жирија Пуриша Ђорђевић и чланови Елена Николајевна Барзова глумица из Русије и Вања Дерменџијева уредник спортске редакције Бугарске Националне телевизије донео је следећу одлуку:
-Специјална награда фестивала  припала је филму „ПОБЕДНИЦИ“ чији је редитељ Јован Мемедовић.

Хуманитарна ревија бокса одржана на Златибору

У суботу 23. августа,  на Краљевом Тргу је одржана хуманитарна ревија  олимпијског бокса, под називом „Zlatibor Boxing Night“, на којој је у осам борби наступило 16 боксера, кандидата за државни тим, у укупно седам категорија. Сав приход од ове манифестације намењен је за помоћ становништву угроженом поплавама, а својеврсна улазница за све заинтересоване било је слање СМС поруке на број 1003.

Вечерас концерт Дејана Цукића на Златибору

У оквиру Златиборског културног лета, на летњој позорници на Краљевом тргу, вечерас ће бити одржан концерт Дејана Цукића.Концерт почиње у 21 час.

 

Отворен конкурс за финансирање пројеката удружења са простора општине Чајетина

Бeoгрaдскa oтвoрeнa шкoлa и Стaлнa кoнфeрeнциja грaдoвa и oпштинa, у пaртнeрству сa Oпштинoм Чajeтинa,  и дeсeт пaртнeрских oпштинa и грaдoвa jужнe и jугoзaпaднe Србиje, пoкрeнули су Прoгрaм пoдршкe удружeњимa крoз дoдeлу мaлих грaнтoвa. Срeдствa сe дoдeљуjу зa прojeктe кojимa сe унaпрeђуje пaртнeрствo jaвнe упрaвe и цивилнoг друштвa и пoдстичe aктивизaм грaђaнa зa  лoкaлни oдрживи рaзвoj.

Кoнкурс je oтвoрeн дo 10. сeптeмбрa 2014. гoдинe.

3. Међународни фестивал спортског филма на Златибору

Трећи Међународни фестивал спортског филма отворен је у петак 22. августа  на Златибору, свечаном доделом награда фестивала за животно дело у области спорта и филма. Овогодишњи лауреати су гимнастичар Мирослав Церар, кошаркашки тренер Ранко Жеравица, фудбалски тренер Радомир Антић, председник Фудбалске федерације државе Илиноис Бранко Илић и редитељ Горан Марковић.

Сакупљач садржаја