Вести

Златибор се представља гастрономским специјалитетима на Јахорини

Поводом отварања зимске туристичке сезоне и ski opening-a Олимпијског центра Јахорина, Туристичка организација Златибор добила је позив од Министарства туризма Републике Српске да учествује у догађају и одржи презентацију Златибора и туристичких потенцијала којима Златибор располаже.

Одржана 20. седница Скупштине општине Чајетина

У четвртак 14. децембра одржана је 20. седница Скупштине општине Чајетина.  Одборници су усвојили  Одлуку о буџету општине Чајетина за 2018. годину. Приходи и примања , расходи и издаци утврђени су у износу од 2.009.000.000,00 динара. Између осталих ставки у буџету,  инвестиције су планиране у изнсу од 808.530.000,00 динара или 40,25% у односу на планирани буџет, расходи за запослене планирани су у износу од 199.034.000,00 или 9,91%.

Раст броја ноћења гостију

Према статистичким подацима Туристичке организације „Златибор“, рађеним на узорку од 2143 лежаја у основним смештајним капацитетима, забележен је раст броја ноћења гостију од 19% у новембру 2017. године у односу на исти период прошле године.

ТО Златибор

Изложба „Ала смо се наодмарали“

„Ала смо се наодмарали“ назив је изложбе Музеја Војводине из Новог Сада  која се отвара 13. децембра 2017. године у 19 часова у сали библиотеке Љубиша Р. Ђенић. Ауторке Милкица Поповић и др Агнеш Озер припремиле су документарну поставку везану за период од почетка развоја војвођанског туризма у другој половине 19.  века до осамдесетих година 20. века.  Изложба пружа праву слику о начину и организацији путовања као и о омиљеним дестинацијама за одмор.

Кошаркаши поражени у Вршцу, одбојкашице славиле после преокрета против Краља

Кошаркаши Златибора поражени су у 11. колу Кошаркашке лиге Србије на гостовању екипи Вршца. Домаћи тим славио је са 102-74 (21-25, 31-25, 28-13, 22-11), дошавши до седме победе, док је Чајетинцима ово шести пораз.

Златибор је водио после првог периода, домаћин је преокренуо и на одмор отишао са плус два, али су гости у другом полувремну постигли мање кошева него у прве две четвртине појединачно (24), тако да је Вршац дошао до убедљивог тријумфа.

Дигитализација библиотека – доступност културних садржаја

Интернет клуб Србије подржава мере којима Министарство културе и информисања “Сектор за развој дигиталне истраживачке инфраструктуре у области културе и уметности”, сугерише даље кораке у процесу унифицирања и препознатљивости установа културе на претраживачима . Тим поводом je у библиотеци „Љубиша . Ђенић“ у Чајетини одржана креaтивна радионица на којој су били присутни представници бројних установа културе .

Сакупљач садржаја