Вести

Промоција Златибора у Темишвару

У Темишвару је представљена туристичка понуда Србије, у оквиру промотивне кампање „Моја Србија“, коју спроводи национална туристичка организација, а која је намењена српској дијаспори.

На промоцији у ресторану Лојд, у центру Темишвара поред ТО Србије, учестовали су Туристичка организација Златибора, Вршца и Бруса.

Костимирани глумци су посетиоцима делили сувенире и публикације, док су чланови фолклорне групе служили домаћи хлеб и со.

Златибор се представио на сајму у Будви

Туристичка организација Златибор учествује на 24 Међународној туристичкој берзи и сајму туризма, опреме за хотелијерство и угоститељство МЕТУБЕС, која се одржава у Будви од 16. до 18. априла 2015. године.

Цене изношења смећа на територији општине Чајетина међу најнижим у Србији

Пословно удружење комуналних предузећа „Комдел“  објавило је податке о ценама изношења смећа за 47 градова и општина у Србији, међу којима је и општина Чајетина. Према овим подацима, општина Чајетина са ценом од 3,60 динара по метру квадратном корисног простора, спада међу најповољније.  Примера ради, општина Пожега наплаћује своје услуге 7,41 динар, Обреновац 8,50 а Лазаревац чак 10 динара.

8. Шљивовачки сајам домаће ракије

Осми по реду Шљивовачки сајам домаће ракије, ове године  одржаће се 1. и 2. маја. Током трајања манифестације, планиран је богат културно уметнички програм, док је отварање Сајма предвиђено за суботу 2. мај у 12 часова у Шљивовици.
Програм манифестације:  
Петак 1. мај
10,00 – 18,00 часова
 - Презентација традиционалног начина печења ракије код Гера – Краљев Трг Златибор,
- Дегустација најбољих ракија 7. шљивовачког сајма домаће ракије – Краљев трг Златибор,

Најава спортског викенда

У 25. колу Прве лиге Запад, кошаркаше Златибора у недељу од 18 часова очекује гостовање у Деспотовцу, екипи Слоге. Победа у овом дуелу, у којем ће бити апсолутни фаворит, нашем клубу представљала би веома лепу увертиру пред меч последњег кола, одлучујући дуел сезоне – окршај са екипом Прибоја, 25. априла, у чајетинској „Хали спортова“. У првом овосезонском дуелу са Слогом, наш тим је славио са 109-76 (Смоловић 25 поена, 6 скокова и по три асистенције и украдене лопте, Богдановић 24 коша, Мајсторовић 22, Мићевић 13). Екипа Прибоја свој дуел 25. кола већ је одиграла.

Општина Чајетина добила средства за опремање Омладинског клуба

У 35 градова и општина широм Србије  и ове године ће уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта, бити реализовани пројекти намењени запошљавању  младих и омладинском предузeтништву, унапређењу здравља и безбедности младих, стварању услова за квалитено провођење слободног времена и упражњавање здравих стилова живота, партиципацији и активизму  младих.

Сакупљач садржаја