Вести

Изашао је нови број билтена "Златиборске вести"

Изашао је нови број билтена Златиборске вести за новембар. Билтен можете погледати овде.

Програм "Покрени се за посао" обезбеђује подршку предузетницима

Прoгрaм „Пoкрeни сe зa пoсao“ oбeзбeђуje пoдршку прeдузeтницимa у oтпoчињaњу или унaпрeђeњу сoпствeнoг пoслoвaњa крoз бeспoврaтнe дoнaциje у oпрeми, oбeзбeђивaњe стручних и пoслoвних oбукa и пoслoвнo сaвeтoвaњe.
Свaкe гoдинe, 100 мaлих пoрoдичних бизнисa из цeлe Србиje имa мoгућнoст дa пoкрeнe или унaпрeди сoпствeни пoсao.
Искoристи мoгућнoст – Пoкрeни сe зa пoсao!
Више о томе можете сазнати овде.

Децембар - Месец добре воље и добрих дела

Удружење грађана Златиборски круг из Чајетине позива све људе добре воље да се укључе у хуманитарну акцију ДЕЦЕМБАР –МЕСЕЦ ДОБРЕ ВОЉЕ И ДОБРИХ ДЕЛА за помоћ  корисницима  Дневног боравка за децу са сметњама у развоју „Зрачак“ и њиховим породицама и корисницима услуге Помоћ у кући за старе у чајетинским селима.

Овогодишњи фестивал фолклора окупиће 900 учесника

5. међународни фестивал фолклора биће одржан 5. децембра, у спорсткој хали у Чајетини. Окупиће 39 ансамбала са око 900 учесника. Овогодишњи мото је „Златиборе шири гране и прихвати младе ветеране“. Ову манифестацију организује удружење грађана „Ветерани Златибора“.
Овогодишњи, пети по реду међународни фестивал фолклора окупиће 39 ансамбала са око 900 учесника, и то из Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Републике Српске и Србије.

Одржана 44. седница Скупштине општине Чајетина

 У понедељак 30. новембра одржана је 44. седница Скупштине општине Чајетина. На овој седници усвојена је Одлука о измени и допуни Плана детаљне регулације за изградњу гондоле на Златибору. Измена овог плана односи се на померање међустанице за гондолу, а на основу спроведене законске процедуре и јавног увида. Одборници су усвојили и решење  о отуђењу грађевинског земљишта путем јавног огласа „Balkan G.S. Chance“ д.о.о. Београд. На мандатни период од четири године, за заменика секретара Скупштине општине Чајетина, постављена је Ивана Јеремић са Златибора.

Порази одбојкашица и кадета кошаркаша

Одбојкашице Златибора поражене су на свом паркету од лидера Друге лиге Запад, краљевачког Гимназијалца са 3-0 (21:25, 18:25, 12:25). Чајетинкама је ово четврти пораз у лиги, други узастопни на домаћем терену. У наредном колу очекује их меч против још једне краљевачке екипе, Економца, који ће се одиграти такође у Чајетини.

Кадети КК Златибор су у 5. колу Регионалне лиге поражени на гостовању у Пожеги од екипе Слоге, што им је четврти пораз у досадашњем делу такмичења.

Сакупљач садржаја