Вести

Екипа „Кумановка“ прави најбољи ајвар на Златибору

Екипа „Кумановка“ победник је квалификационог такмичења „Изађи ми на теглу“ одржаног на Краљевом тргу Златибору. Победничка екипа пласирала се директно у финале које ће се одржати у суботу, 22. октобра на истој локацији.

Одржана 5. седница Скупштине општине Чајетина

У петак 21. октобра одржана је 5. седница Скупштине општине Чајетина. На овој седници усвојено је 6 решења о отуђењу грађевинског земљишта по раније расписаном и спроведеном јавном огласу. Скупштина је  на основу раније расписаног конкурса и добијене сагласности од министарства, на место директора Центра за социјални рад Чајетина, именовала Паја Богдановић са Златибора, а за директора ПД „Златиборски еко аграр“ именовала Владимира Бојовића из Чајетине, који су били и једини кандидати на конкурсима.  Скупштина је донела одлуку да се 27. новембра одрже избори за Савете месних заједница, којима мандат истиче у фебруару наредне године.

 

Најава спортског викенда

Кошаркаше Златибора у 3. колу Друге мушке лиге очекује можда и најтеже гостовање у јесењем делу сезоне. Чајетинци ће сутра од 19 часова у Алексинцу играти против домаћег Напредак Босфоруса. Кадети КК Златибор сутра ће бити домаћини квалификационог турнира за пласман у Квалитетну лигу. Турнир ће почети од 9.30, утакмицом Златибор – Ужице.

Аеродром Поникве – стратешки циљ Западне Србије

Регионална конференција: Аеродром Поникве – стратешки циљ Западне Србије одржана је у четвртак 20. октобра у хотелу Мона на Златибору, у организацији Општине Чајетина.
Конференцију су отворили: Милан Стаматовић, председник Општине Чајетина; др Александар Ђурић, саветник министра трговине и туризма у Влади Републике Српске, док се кроз уводне речи, пред први панел, учесницима обратио проф. др Љубодраг Савић, са Економског факултета у Београду.

Регионална конференција "Аеродром Поникве - стратешки циљ Западне Србије"

У четвртак 20. октобра са почетком у 10 часова у хотелу Мона на Златибру у организацији општине Чајетина, биће одржана Регионална конференција: „Аеродром Поникве – стратешки циљ Западне Србије“,
Конференцији ће присустовати преко 100 представника привреде, туристичких посленика, државних органа и институција, ваздухопловног сектора, организација цивилног друштва и угледних гостију из региона.

Еко аграр: Позив за вештачко осемењавање говеда

Златиборски Еко аграр позива све одгајиваче говеда са територије општине Чајетина који у власништву имају минимум 10 приплодних грла, а заинтересовани су за коришћење мере субвенционисаног вештачког осемењавања, да се лично јаве у просторије Еко аграра са седиштем у Чајетини.
Потребно је донети личну карту, потврду о регистрованом пољопривредном газдинству и пасоше приплодних грла.
Рок за пријаве је до четвртог новембра 2016. године.

Сакупљач садржаја