Вести

Додељена признања Видовдански витез

Доделом признања Видовдански витез на Златибору започеле су Видовданске културне свечаности које се по  девети пут одржавају  под покровитељством општине Чајетина и уз подршку Турситичке организације Златибор.

Одржана 14. седница Скупштине општине Чајетина

У петак 23. јуна, одржана је 14. седница Скупштине општине Чајетина. Седница је отпочела минутом ћутања у знак помена на недавно преминулог одборника Драгана Радишића.

Одржана 24. седница Општинског већа

У четвртак 22. јуна, одржана је 24. седница Општинског већа општине Чајетина. Чланови већа дали су сагласност на Нацрт одлуке о изменама и допунама одлуке о буџету општине Чајетина за 2017. годину – ребаланс 1. Нацртом ове одлуке, предвиђено је повећање прихода и примања, расхода и издатака за 200 милиона динара. Ребалансом 1, укупан обим буџета је утврђен у износу од 1.975.000.000,00 динара. Донета је одлука по којој ће предузеће „Златиборски еко аграр“ започети поступак регистрације прихватилишта за псе и мачке, као и за прераду млека и производњу сирева.

У сусрет обележавању Дана библиотеке "Љубиша Р. Ђенић"

У сусрет обележавању Дана библиотеке "Љубиша Р. Ђенић" биће одржано неколико културних догађаја.

Изложба фотографија Љубивоја Ршумовића "Људи које срећом срећем" је организована у сарадњи са Специјалном библиотеком Чиготе. Отварање је у недељу, 25. јуна 2017. године у 19 часова у галерији Чиготе, а отварају је Урош Петровић, Гордана Брун и Мирјана Црнчевић.

6. Фестивал спортског филма од 29. јуна до 3. јула на Залтибору

Шести Фестивал спортског филма ове године се одржава на Златибору од 29. јуна до 3. јула. Публика ће имати прилику да за четири дана трајања фестивала погледа око тридесет филмова, а овогодишњи град-гост биће Тузла, који ће се представити филмом о највећим спортским легендама овог града.

9. Видовданске свечаности на Златибору - субота 24. јун

Видовданске културне свечаности које се по  девети пут одржавају  под покровитељством општине Чајетина и уз подршку Турситичке организације Златибор, започеће свечаном академијом и доделом признања Видовдански витез , која ће се  одржати 24. јуна у хотелу Палисад , на Златибору,   са почетком у 19.00 часова.
Жири Видовданских културних свечаности  једногласно је одлучио да: Плакету Витез српске књижевности  додели писцу Љубомиру Симовићу .

Сакупљач садржаја