Вести

Руски туристи из Калушке области у посети Златибору

Ових дана у посети Златибору борави 12 руских гостију из Калушке области. У питању су представници туристичких агенција и директори спортских школа, чија је посета уговорена још на Сајму туризма у Москви. Посетиоци из Русије веома су задовољни спортском понудом Златибора, културно-историјском баштином, као и знањем руског језика локалног становништва. Током боравка на Златибору, посетили су Старо село у Сирогојну, Стопића пећину и Гостиље, а данас је у плану одлазак у Мокру Гору и посета „Шарганској осмици“.

Фудбал - Најава утакмица

Првак Зоне Дрина за ову сезону могао би бити познат већ предстојећег викенда. Фудбалери Златибора у прилици су да шест кола пре краја и математички обезбеде титулу, а за то ће им бити потребна победа на гостовању управо најближем пратиоцу – Слоги 1940 из Бајине Баште (субота, 16.30), наравно, уколико Задругар из Лајковца не оствари победу и не преузме друго место. Чајетинци имају 16 бодова предности у односу на Слогу, а 18 више од Задругара и крупним корацима иду ка вишем рангу, тако да исход предстојећег меча свакако неће бити пресудан за остварење тог циља.

Мирко Петровић победник полумаратонске трке у Сјеници

На сјеничком маратону „Пештерски висови 1000“ , Чајетинац Мирко Петровић, тријумфовао у полумаратонској трци (21 км). Емир Хркаловић и Реџеп Хоџић, репрезентативци Србије у биатлону, доминирали су на деоници дугој 10 километара.

Остварени резултати:

20. "Републичка домијада" ученика средњих школа

Двадесето издање Сусрета домова ученика средњих школа републике Србије одржаће се на Златибору, у петак и суботу. И ове године, Златибор ће окупити најуспешније тимове са регионалних такмичења, у мушкој и женској конкуренцији, а домаћин ће бити Дом ученика средњих школа Ужице. Ово такмичење средњошколских домова одржаће се на борилиштима у Чајетини (Дворана КСЦ) и на Златибору (Конгресни центар „Србија“, Студентско одмаралиште „Ратко Митровић“).

Фудбал - Пионири Златибора на корак од титуле првака

Пионирска селекција ФК Златибор у 16. колу првенства савладала је Полимље са 2-0, чиме се додатно учврстила на челном месту, стекавши четири бода предности управо од екипе из Пријепоља. Да ли ће састав Срђана Стојановића доћи до, у скорије време, незапамћеног успеха у млађим селекцијама ФК Златибор, могло би да се сазна већ за викенд, када ће Чајетинци гостовати у Бајиној Башти, екипи Слоге.

Првомајска дневна журка на Златибору

У недељу, 1. маја на Краљевом тргу од 13 часова почиње велика дневна журка, на којој ће учествовати: Биљана Сечивановић, Јелена Костов, Никола Николић, Саша Кузељевић, Александра Ђерић, Енес Мердовић, Мирјана Миљановић, Марина Стојановић, Саша Коцић Коце, ДЈ Арса, ДЈ Крчмар. Организатори журке су Туристичка организациа "Златибор" и клуб "Вендом".

Извор: ТО Златибор

Сакупљач садржаја