Вести

63. Сабор психолога Србије на Златибору

На Златибору се и ове године одржава Сабор психолога Србије. Oвe гoдинe држава се  63. Сaбoр, који ће трајати oд 27. дo 30.мaja. Свeчaнo oтвaрaњe скупa, најављено је за 27. мaj у 17 чaсoвa у Студeнтскoм oдмaрaлишту „Рaткo Mитрoвић”, кoнгрeсни цeнтaр вилa „Рoмaниja”, где се очекује присуство представника Министарства просвете, као и представника општине Чајетина, која је помогла у организацији овог скупа.

Спортском олимпијадом предшколаца почео 23. Дечји фестивал "Деца међу нарцисима"

Спортском олимпијадом предшколаца, која је јуче одржана у хали Културно – спортског центра, званично је почео 23. Дечји фестивал „Деца међу нарцисима“. У овом спортском такмичењу надметало се 8 екипа, а златни пехар и заслужено прво место припало је екипи „Чајетина 1“.

Одржана 36. седница Скупштине општине Чајетина

У понедељак 25. маја одржана је 36. седница Скупштине општине Чајетина.Одборници су донели одлуку о неангажовању ревизора ради израде извештаја за завршни рачун буџета за 2014. годину. На овј седници усвојене су одређене измене одлуке о уређењу насеља, а измењена је и одлука о одређивању накнаде у поступцима легализације објеката, чиме је створена могућност легализације  помоћних и економских објеката на парцели, уз попуст од 50 %.

10 медаља за пливаче на "Ђетиња Купу"

На првом „Ђетиња Купу“, одржаном  у организацији „ПК Ајкуле са Ђетиње“ у Ужицу, такмичарии „ПК Чигота“ са Златибора освојили су укупно 10 медаља ( 4 златне, 5 сребрних и 1 бронзана)
Освајачи медаља:
Ћитић Предраг: злато на 50 м краул, сребро на 50 м делфин,  у категорији најбољих пливача добио је пехар за освојено друго место.
Кнежевић Јована: злато на 50 м краул  и злато на 50 м делфин
Мијаиловић Димитриј – злато на 50 м прсно и сребро на 50 м краул, пехар за друго место за најбољег младог пливача

Атлетика- два злата и бронза за АК Чајетина на Првенству Централне Србије

На квалификационом такмичењу за атлетски Куп Србије, у оквиру којег је одржано и Првенство централне Србије, такмичари АК Чајетина освојили су три медаље – два злата и једну бронзу. Најсјајнија одличја припала су Биљани Цвијановић, која је тријумфовала на 1500 метара и 5000 метара. Код мушкараца, на 5000 метара, треће мсето припало је Марку Ранковићу. Репрезентативац, Мирко Петровић, због здравствених проблема није учествовао у квалификацијама.
Ово такмичење одржано је у Крагујевцу, где ће се највероватније одржати и завршно такмичење Купа Србије.

Чајетина у још једној голеади успешнија од Вишесаве

У утакмици 23. кола Златиборске окружне лиге, фудбалери Чајетине савладали су на свом терену екипу Вишесаве из Бајине Баште са 6-2 (3-0). У мечу, који је оправдао традицију дуела ових тимова која се тиче великог броја голова, поготке за домаћи састав постигли су Марко Костадиновић у 11, Немања Кутлешић у 35, Оливер Лазаревић у 43, Ђорђе Шуњић у 69. и 73. и Иван Зековић из пенала у 91. минуту. У гостујућем саставу, оба гола постигао је Игор Ивановић, у 62. и 87. минуту.

Сакупљач садржаја