Вести

Други дан Фестивала у знаку тениса и Миме Јаушовец

Фестивал је ове године имао прилику да публици представи успешну спортискињу Миму Јаушовец из Словеније, овогодињу добитницу награде за животно дело.

Другог дана Међународног фестивала спортског филма Златибор 2015 предпремијерно је представљен документарни филм „Мима Јаушовец“ који је посвећен њеној успешној каријери и њеној активној посвећености тенису. Публика је имала прилику да чује како је филм настао, колико је времена уложено у прикупљање материјала за филм и колико је труда требало  уложити како би филм угледао светлост дана.

Свечано отворен 4. Међународни фестивал спортског филма Златибор 2015.

У свечаној атмосфери у Сали конгресног центра “Србија”на Златибору отворен је  4. Мећународни фестивал спортског филма Златибор 2015. Овогодишњи фестивал посвећен је (90)деведесетогодишњици тениса у Србији. Фестивал спортског филма на Златибору  отворили су Дане Корица саветник председника Спортског савеза Србије и Душан Орландић представник Тениског савеза Србије.

Изашао је нови број билтена Златиборске вести

Августовски број билтена Златиборске вести можете погледати овде.

Оба фудбалска клуба играју на домаћем терену

У 3. колу Зоне Дрина, фудбалери Златибора дочекаће екипу ОФК Осечине (недеља, 16.30, Швајцарија). Златибор је у претходна два меча остварио максималан учинак и ову утакмицу дочекује са водеће позиције у лиги, док Осечина има по једну победу и пораз. Претходне сезоне, Чајетинци су славили на домаћем терену са 5-2 (два гола Мудринић, по један Милосављевић, Луковић и Хамзић), док је у Осечини било нерешено (1-1).

"Култура и спорт могу заједно" -Бокс меч под ведрим небом-

Цeнтaр зa истрaживaњe и прoмoциjу, у пaртнeрству сa Бoксeрским сaвeзoм Србиje и Oпштинoм Чajeтинa, oргaнизoвaћe у пeтaк 28. и субoту 29. августа мaнифeстaциjу ‚‚Културa и спoрт мoгу зajeднo‚‚. Циљ je пoкaзaти млaдимa дa културa и спoрт имajу пунo дoдирних тaчaкa. Oргaнизoвaћe сe прeдaвaњa, пoдeлa лeтака и цeнтрaлни дoгaђaj бoкс мeч пoд вeдрим нeбoм. И тo двoмeч измeђу oлимпиjских нaдa Србиje и вршњaкa из Бугaрскe.
Meч ћe пoчeти oд 17.00 нa Крaљeвoм тргу у цeнтру Злaтибoрa, улaз je бeсплaтaн.

Народни сабор на Цигли

У недељу 30. августа 2015. године  код спомика на Цигли у Јабланици одржаће се Народни сабор са уметничким програмом, сценско-песничким приказом „Сећање као залога за будућност“ са почетком у „пет до дван`ест“. Манифестација се одржава поводом годишњице сећања на пале ратнике, августа 1914.

Сакупљач садржаја