Вести

Председник општине Чајетина постао почасни члан Међународног полицијског удружења

Милан Стаматовић, председник општине Чајетина  постао је почасни члан Међународног полицијског удружења (ИПА). На свечаности уприличеној у Врању, председник ИПА организације за Србију, Добривоје Стојановић му је уручио значку и чланску карту.
ИПА је највећа полицијска организација на свету која окупља преко 300.000 чланова у преко 60 земаља света.

Златибор са посебним попустима за госте из Македоније

На презентацији предстојеће зимске туристичке сезоне на Златибору, у четвртак 26. новембра у Скопљу је истакнуто да је од 250.000 гостију са више од 1.200.000 ноћења значајан део остварен и од туриста из Македоније за које ће у предстојећем периоду важити посебни попусти од пет до 20 одсто.

Руски новинари и блогери у посети Златибору

Туристичка организација Србије организовала је студијску посету наше земље за групу руских новинара и утицајних блогера. По програму посете 26. новембра за госте је организован и обилазак Златибора.
Гости су се упознали са радом Канцеларије за сарадњу са Руском Федерацијом, а представник ТО Златибор их је упозно са свим погодностима и атракцијама које ово туристичко место нуди. Гости су обишли центар Златибора и хотеле „Палисад“ и „Мона Златибор“.

Председник општине Чајетина посетио Врање

Председник општине Чајетина боравио је током  јучерашњег дана у Врању. У Епархији врањској, у чaст пoсeтe прeдсeдникa oпштинe Чajeтинa Влaдикa Пaхoмиje припрeмиo je вeчeру. Toм приликoм гoсти у влaдичaнскoм двoру били су грaдoнaчeлник Врaњa Зoрaн Aнтић и прeдстaвник мaнaстирa Хилaндaр у Србиjи Mилoш Стojкoвић.
Рaзгoвaрaлo сe o рaзмeни искустaвa и мoгућoj сaрaдњи у пoглeду рaзвoja пoљoприврeдe.
Стaмaтoвић je истaкao дa je jуг Србиje блaгo и дa ћeмo свe учинити дa прe свeгa сeлa у oкoлини Врaњa oпстaну.

Вајару и сликару Владу Митровићу уручена захваланица поводом Дана општине Кнић

У присуству бројних угледних званица, привредника и представника органа локалне самоуправе, међу којима је и председник општине Чајетина, свечано је обележен Празник општине Кнић, 26. новембар. Овим поводом на Свечаној седници Скупштине општине Кнић, нашем вајару и сликару из Трнаве Владимиру Митровићу, уручена је захвалница за несебичан допринос у изради споменика мајору Луковићу у Јабланици, као и уређењу споменика у порти цркве книћанске. У уметничком делу програма  учествовао је Матија Бећковић наш угледни писац и песник.

Чајетина изразила дубоко жаљење због свих недужних руских жртава тероризма

Председник општине Чајетина у свoje личнo имe, у имe oпштинe Чajeтинa и њeних мeштaнa, упутио је телеграм амбасадору Руске Федерације у Србији којим је изрaзио једубoкo жaљeњe збoг свих нeдужних руских жртaвa тeрoризмa.
"Дубoкo жaлимo и сaoсeћaмo сa пoрoдицoм хрaбрoг пилoтa Сeргeja Aлeксaндрoвичa Румjaнцeвa кojи je изгубиo живoт приликoм oбaрaњa рускe лeтeлицe oд стрaнe Tурскe. Слaвa му.

Сакупљач садржаја