Вести

ФК Златибор - ФК Смедерево -Утакмица у суботу 27. августа

У оквиру 3. кола Српске лиге Запад, у суботу 27. августа, састаће се фудбалери ФК Златибор и ФК Смедерево. Утакмица почиње у 16:30 часова на стадиону Швајцарија на Златибору.

Акција добровољног давања крви

Друштво добровољних давалаца крви Кап по кап – живот и општина Чајетина организују акцију добровољног давања крви  25.августа 2016.на Златибору у просторијама Специјалне болнице Чигота (мала сала) .Акција се организује за потребе трансфузије ВМА, а очекује се око 70 давалаца из Златиборског округа,Београда и Републике Српске .Акција траје од 9-14 часова.
Позивамо све госте и становнике Златибора да се придруже овој акцији.

 

Одржана 3. седница Скупштине општине Чајетина

У понедељак 22. августа одржана  је трећа седница Скупштине општине Чајетина. На овој седници, одборници су упознати са извршењем буџета за првих шест месеци ове године. На основу Извештаја о извршењу буџета за прву половину године, приходи су остварени у износу од 848.089.000,00 динара, што је 39,45% у односу на планиране, док су укупно извршени расходи 693.327.000,00 динара, односно 32,25% у односу на планиране.

Златибор се поново посрећио кошаркашицама

Председник општине Чајетина упутио је честитку Женској кошаркашкој репрезентацији Србије за постигнут успех на Олимпијским играма у Рију, будући да су своје финалне припреме реализовале на Златибору.

Честитка у целости:

 

Манифестација са добром репутацијом

 Сабор у Рожанству већ годинама уназад има завидну репутацију у очувању изворне народне песме, те је и ове године окупио велики број учесника из Златиборског округа. Сабор је почео промоцијом кљиге „Кад рви пјевци запевају“, а настављен у домаћинском маниру – здравицом и народним колом уз звуке трубе.

У знак сећања на Влада Митровића

У суботу 20. августа у Трнави је,  у знак сећања на прерано преминулог Владимира Митровића, уместо ликовне колоније организована изложба радова насталих на претхоидним колонијама. Велики број уметника окупио се да ода почаст свом пријатељу и више од 20 година домаћину ове ликовне колоније. Од наредне године колонија ће под именом овог великог уметника наставити са радом.   

Сакупљач садржаја