Вести

Првомајска дневна журка на Златибору

У недељу, 1. маја на Краљевом тргу од 13 часова почиње велика дневна журка, на којој ће учествовати: Биљана Сечивановић, Јелена Костов, Никола Николић, Саша Кузељевић, Александра Ђерић, Енес Мердовић, Мирјана Миљановић, Марина Стојановић, Саша Коцић Коце, ДЈ Арса, ДЈ Крчмар. Организатори журке су Туристичка организациа "Златибор" и клуб "Вендом".

Извор: ТО Златибор

У Сирогојну одржана промоција филма о проти Смиљанићу

У просторијама “Sirogojno –Company” одржана је премијера документарног филма о проти Милану Смиљанићу (1891-1979), аутора Миломира Марића, познатог новинара и књижевника. Филм, који је настао под покровитељством општине Чајетина, представља сведочанство протиних савременика и реконструкцију историјских чињеница и записа који постоје о животу овог свештеника из Сирогојна, који потиче из породице која је изнедрила много школованих људи, а најпознатија је по томе што је дала укупно 14 свештеника од којих 8 директно са колена на колено.

Коалиција СНП – ДСС – ПУПС – Милан Стаматовић освојила 21 одборничко место, СНС 7 и ГГ Златиборски поглед 3

Према званичним подацима Општинске изборне комисије општине Чајетина, на јучерашње локалне и парламентране изборе изашло је 77,57% бирача, што је рекордан одзив до сада. Укупно је гласало 9.968 бирача, од 12.851 уписаних.

Излазност у Чајетини преко 70%

Тачно у 20 часова затворена су сва бирачка места у Србији, као и 30 на територији општине Чајетина. Према подацима Општинске изборне комисије општине Чајетина, до 18 часова излазност на парламентарне и локалне изборе у Чајетини је била 69,99%.
По бирачким местима проценат излазности до 18 часова био је:
Алин Поток – 61,21%
Горњи Бранешци – 71,43%
Доњи Бранешци – 80,95%
Голово – 73,29%
Гостиље – 67,61%
Доброселица – 60,45%
Мачкат – 65,88%
Мушвете – 85,49%

Чланови РК Штрпце трећу годину заредом на Златибору

У организацији Општине Чајетина и уз подршку „Хотела Палисад“, чланови Рукометног клуба Штрце трећу годину заредом посетили су Златибор. Повод за њихово гостовање је учешће на турниру „Zlatibor for friendship“.

Средњошколци обележили Дан планете

Дан планете земље обележили су ученици средње Угоститељско-туристичке школе тако што су у преподневним сатима у центру вароши извели перформанс којим су своје суграђане желели да подсете да смо сви само пролазници на овој дивној планети и да је морамо чувати и за генерације које долазе. У поподневним сатима исту поруку поделили су и са својим друговима, као и гостима из основне школе „Димитрије Туцовић“ у Чајетини.

Сакупљач садржаја