Вести

Фестивал "ЗАЛЕТ" на Бровој Глави од 22. до 28. јула

У периоду од 22. до 28. јула  у Галерији Ковачевћ на Боровој Глави, по други пут се одржава фестивал ЗАЛЕТ. По својој концепцији фестивал обухвата више уметничких грана и праваца,  где ће учествовати уметници различитих профила и интересовања. Заступљене су ликовне уметности, филм, музика, драмска и литерарна уметност, као и пратећи програми у оквиру којих ће бити радионица анимираног филма и радионица human design-a, као и  снимање документарног филма о режисеру Јовану Јовановићу чија ретроспектива филмова ће бити приказана током фестивала.

STRONGMAN CHAMPIONS LEAGUE - Такмичење на Златибору 22. јула

22. јула 2017.  на Златибору (Краљев трг) биће одржано такмичење  STRONGMAN CHAMPIONS LEAGUE – најзначајније светске лиге у овом спорту. Учешће су потврдили најјачи људи 12 светских земаља. Такмичење почиње у 12 часова, дисциплином  truck pull (вучење камиона, на путу од пијаце ка тргу), а свечано отварање је у 15 часова ( бина на Краљевом тргу). Дисциплине на тргу: Dumbbell, Deadlift Cars, Conan Wheel, Forward Hold,Frame Walk.

"Камп пријатељства" - на Златибору борави 350 малишана под покровитељством општине Чајетина и манастира Хиландар

Под покровитељством општине Чајетина и манастира Хиландар, на Златибору се и ове године реализује „Камп пријатељства“.Српска деца лошег материјалног статуса из Епархије горњо-карловачке, Книна и Кистање – Епархија далматинска, из свих енклава Косова и Метохије епархија Рашко-Призренска, Прешева, Бујановца, Трговишта – Епархија врањска, њих око 350 борави на Златибору у периоду од 16. до 23. јула.

Обавештење о водоснабдевању центра Златибора 19. јула

ЈКП Водовод Златибор обавештава кориснике да ће због хитне поправке на опреми за регулацију нивоа у резервоару "Караула" без воде у среду 19.07.2017. од 07-14 часова остати центар Златибора.

Насеља која се снабдевају водом директно са магистралног цевовода ће имати несметано водоснабдевање.

Контакт за цистерну са водом за пиће 069.310.3000

Летње активности у „Зрачку“

Иако је летњи распуст у току, Дневни боравак за децу са сметњама у развоју „Зрачак“ у Чајетини ради и организује различите активности, на радост корисника и њихових породица. Током прве половине јула, за кориснике је организована посета новоотвореном Дино парку на Златибору и Овчар Бањи.

City Games на Златибору 20. јула - Осма сезона међународног спектакла

Незванични наследници некада веома популарних Игара без граница, City games, и ове године дошли су у Србију. Кроз четири квалификациона такмичења градови су одмеравали своје снаге у веома атрактивним и несвакидашњим играма у базенима.  На финалном такмичењу на Златибору (20.јула 19.30 часова безен "Олимп") биће одабран град победник који ће представљати Србију на међународном полуфиналу, а сви се надамо и финалу.

Сакупљач садржаја