Вести

Оцена летње сезоне на Златибору

Туристичка летња сезона на Златибору, судећи према статистичким подацима који обухватају око 70% смештајних капацитета, говоре да је ова сезона по броју ноћења на прошлогодишњем нивоу. Овога лета забележен је већи број посета и ноћења страних туриста за око 20%, рекао је директор ТО Златибор, Арсен Ђурић. То значи да је рад на промоцији Златибора као туристичке дестинације, која има шта да понуди домаћем и иностраном тржишту, урађа плодом.

Ускоро канцеларија за сарадњу са Руском Федерацијом

Председник општине Чајетина, Милан Стаматовић, недавно је боравио  у званичној посети Руској Федерацији,тамошњој  Привредној комори и Министарству пољопривреде.Теме разговора, током боравка, односиле се су се на могућности реализације сарадње у туристичком смислу као и извоза пољопривредних производа нашег краја на руско тржиште.Имајући у виду санкације које се уводе Русији, Стаматовић истиче да је пружена велика шанса за Србију да искористи ову прилику, а велика је и историјска обавеза према Руској Федерацији, будући да је кроз историју, у тешким временима,Русија  увек помагала српском народу.
 

Књижевно вече "Песничке ватре Златиборске"

У среду  17. септембра у просторијама Туристичке организације Златибор, одржана је конференција за новинаре, на којој је најављен догађај „Песничке ватре златиборске“, који се одржава у четвртак 18. септембра са почетком у 18:30 часова, на Шуматном брду на Златибору.

Затворена летња сезона на Торнику

Због лоших времеснких услова ски центар Торник је затворио овогодишњу летњу сезону рада. Запослени у ЈП "Скијалишта Србије" наводе да је овогодишња летња сезона упркос лошим временским условима била успешна.


Извор: ЈП "Скијалишта Србије"

 

Културна сарадња са општином Кнић

У oквиру сарадње општине Чајетина и општине Кнић, у петак 12. септембра, у сали Дома културе у Книћу, одржана је изложба сликарске колоније Гружанска јесен 2014. Поменутој свечаности присуствовали су и гости из општине Чајетина, Владе Митровић сликар и вајар  из Трнаве и  Вукомир Божанић ,председник ТУ Јабланица .Учешће у колонији узела је и академска сликарка Милена Вермезовић са Златибора, што чини наставак добре сарадње поменутих општина, а коју су најавили приликом састанка два председника, почетком августа ове године.

У ОШ у Чајетини реновирана фискултурна сала

Ученици Основне школе „ Димитрије Туцовић“ у Чајетини нестрпљиво чекају да настава из физичког васпитања почне да се спроводи у адаптираној фискултурној сали. Адаптација овог простора била је неопходна, јер је објекат стар више од педесет година , а већ дуже време није било никаквих улагања. По налогу просветног инспектора са адаптацијом се кренуло крајем августа, али лоши временски услови нису дозволили да се посао заврши пре почетка школске године.

Сакупљач садржаја