Вести

Тимски рад и сарадња за младе волонтере у Чајетини

У  Чajeтини je у субoту, 3. oктoбрa,  oдржaнa трeћa рaдиoницa зa млaдe вoлoнтeрe, кao дeo прojeктa Унaпрeђeњe рaдa Днeвнoг бoрaвкa зa дeцу сa смeтњaмa у рaзвojу „Зрaчaк“ кojи сe спрoвoди уз пoдршку Mинистaрствa зa рaд, зaпoшљaвaњe, бoрaчкa и сoциjaлнa питaњa.

Teмa рaдиoницe je билa тимски рaд и сaрaдњa, a учeсници су имaли прилику дa сe сa oвoм тeмoм упoзнajу нa интeрeсaнтaн и крeaтивaн нaчин. Крoз групни рaд, вeжбe и игрe, учeсницимa су прeдстaвљeни принципи нa кojимa пoчивa успeшaн тимски рaд и крoз кoje сe oствaруje дoбрa сaрaдњa.

"Програм развоја предузетништва и запошљавања младих у руралним срединама"

Министарство омладине и спорта, у оквиру јавног конкурса за финансирање и суфинансирање програма и пројеката за спровођење циљева Националне стратегије за младе, финансира и пројекат “Програм развоја предузетништва и запошљавања младих у руралним срединама”, који спроводи Удружење грађана “Центар за унапређење предузетништва младих”.

Нова аутоцистерна за чајетинске ватрогасце

Недавно је Русија донирала Србији пет аутоцистерни за гашење пожара, од којих је  Ватрогасна јединица општине Чајетина добила једну.  Донацијом Српско-руског хуманитарног центра, а уз залагање Амбасаде Руске Федерације, чајетинским ватрогасцима биће знатно олакшано деловање на терену.

Фудбал - Нове победе Златибора и Чајетине

Фудбалери Златибора остварили су и осму победу у Зони Дрина. Они су као гости са 2-1 славили на неугодном гостовању Слоги из Сјенице, головима Владана Луковића и Немање Брадоњића.

До нова три бода дошла је и Чајетина, која је у 8. колу Златиборске окружне лиге савладала Напредак у Горњој Добрињи са чак 7-0. По три гола дали су Дарко Луковић и Марко Костадиновић до се једном у стрелце уписао Бранко Цветић.

Победа кошаркаша

Кошаркаши Златибора на импресиван начин отворили су дебитантску сезону у другом по јачини рангу такмичења у нашој земљи. Чајетинци су у 1. колу Друге лиге савладали као гости екипу Младости из Смедеревске Паланке са 93-75 (29-9, 24-25,19-24, 21-17)
Наш тим је одлучујућу предност стекао већ после првих десет минута, када је постигао чак 29 поена, притом дозволивши ривалу да убаци само 9 кошева. Наредне две четвртине домаћи тим је решио у своју корист, док је завршни период наш тим добио са +4.

Спортски викенд

Кошаркаши Златибора ће у суботу 3. октобра од 19 часова одиграти историјску, прву утакмицу у Другој лиги. Наш клуб ће дебитовати у овом рангу такмичења на гостовању екипи Младости из Смедеревске Паланке, тиму који је у претходној сезони био десети у првенству. У табору Чајетинаца са оптимизмом чекају отварање нове сезоне и надају се да ће, и поред чињенице да им је противник релативно непознат, победом започети првенство.

Сакупљач садржаја