Звездини омладинци поново на Златибору

У Медија центру на Маракани, у уторак 21. фебруара потписани су  протоколи о сарадњи о организацији овогодишњих летњих кампова и школе фудбала Омладинске школе Црвене звезда на Златибору и Јахорини. Уговоре су потписали помоћник директора омладинске школе Предраг Турина, директор и тренер Женског фудбалског клуба Црвена звезда Дарко Стојановић, председник СО Чајетина Милоје Рајовић, директор хотела „Палисад“ на Златибору Војислав Јанић и Зоран Прерадовић, директор „Унистурса“ из Бањалуке и коорганизатор кампа на Јахорини.

Турина је подсетио да су прошле године успешно организовани фудбалски кампови, и то, како је истакао, први пут у историји Црвене звезде, захваљујући пре свега помоћи и разумевању председника клуба Владана Лукића и генералног секретара Ђорђа Стефановића.

- Имали смо 312 полазника који су прошли комплетан тренажни процес у укупно четири кампа: на Златибору, као једином на територији Србије, затим на Јахорини и у Требињу у Републици Српској и у Плаву у Црној Гори. Чак 17-оро деце су постали чланови Звезде у разним селекцијама и то је јасан путоказ у складу са ставом клуба да што више играча за први тим мора да излази из нашег подмлатка. Пошто смо били задовољни сарадњом са нашим партнерима, одлучили смо да не мењамо тим који добија, па зато и потписујемо нове споразуме са њима – нагласио је Турина.Камп на Златибору, који почиње 17. јуна после завршетка школске године, окупиће децу рођену од 1997. до 2005. године у три смене. Даље следе смене од 24. јуна и 1. јула, дакле свака по осам дана, односно седам ноћења. Смештај је у хотелу „Палисад“ (пун пансион), а по речима Турине, поред изванредних услова у хотелу и терени на Златибору су међу најбољима у Србији, а и наш први тим је летос тамо обавио део припрема. На Златибору наступајућег лета укупно има места за 210 дечака, а пријаве ће се примати преко сајта ФК Црвена звезда или директно у просторијама Омладинске школе на Маракани. Цена је 360 евра у динарској противвредности, а плаћање је омогућено у пет рата. Очекује се велики број пријава, а Турина је апеловао на све заинтересоване да се пријаве на време, јер повећања броја места као прошле године на Златибору, овај пут неће бити могуће.Милоје  Рајовић, председник СО Чајетина, стратешког партнера Звездиног кампа на Златибору, говорио је о доласку деце са Косова и Метохије.

- Част ми је и задовољство што ћемо и ове године на Златибору бити домаћини Омладинској школи Црвене звезде, нашег највећег клуба. Заједно са хотелом „Палисад“, помоћи ћемо тако, што ћемо обезбедити боравак у кампу за десеторо деце са Космета. Сви знамо да они нису у финансијској могућности да дођу на Златибор и на тај начин ћемо бити социјално одговорни. Организоваћемо и три излета за све учеснике, дакле за сваку групу по један – најавио је Рајовић.

Директор „Палисада“ Војислав Јанић је изразио наду да ће Звезда убудуће окупљати све више деце на Златибору, што је, како је истакао, свима у интересу.
- Последњих година смо уложили доста средстава како бисмо спортски центар „Палисад“ подигли на виши ниво. Радимо и на побољшању смештајних капацитета. У односу на прошлу годину, када смо имали три фудбалска терена, од којих су два била са вештачком травом, ове године ћемо завршити још два, тако да ће их бити укупно пет и плус један терен уз сам хотел „Палисад“ на коме су деца и прошле године могла да раде – рекао је Јанић.

Камп на Јахорини биће одржан од 1. до 15. јула у изванредним условима хотела „Бистрица“, а коорганизатор Зоран Прерадовић је казао: - Јахорина је олимпијска планина, а Звездин камп нови туристички производ. Очекујем дугорочну сарадњу, као и да ћемо на Јахорини имати и интернационални фудбалски камп. Ове године слоган кампа је: Избори се за место у Црвеној звезди, и очекујем још боље резултате овог лета на спортском плану. Потписали смо и уговор са Бањалучким универзитетом да изврши тестирања и надам се да ће то бити додатни допринос родитељима која доводе децу, да виде да ли су талентована за фудбал или евентуално неки други спорт. Камп ће се одржати у две смене по стотину деце.
Ове године први пут ће у Србији бити организован и камп за девојчице.

- Задовољни смо како се прича о женском фудбалу развија у Црвеној звезди. Има много заинтересованих девојчица из Србије, али и  из Босне и Херцеговине и Црне Горе, које желе да се опробају у Звезди. То нас је подстакло да организујемо и камп за девојчице, а како смо обавештени, прошле године је међу стотинама дечака била и једна девојчица, надајући се да ћемо у будућности добити квалитетне играчице које ће наступати за Црвену звезду. С обзиром да знам какви су услови на Златибору, надам се да ће камп бити успешан и да ћемо окупити довољан број девојчица, како би наш камп био репрезентативан – казао је Дарко Стојановић, директор и тренер ЖФК Црвена звезда.