Званично отпочела изградња "Златиборске гондоле"

У присуству одговорног извођача радова и надзорног органа, на врху Торникa, данас је званично отворен грађевински дневник, градилиште на пројекту "Гондола Златибор" и отпочели су земљани радови и измештање оптичког кабла на делу трасе на којој је инвеститор, општина Чајетина, припремила терен - саопштило је Јавно предузеће "Голд гондола Златибор", исказујући посебну захвалност предузећу "Телеком Србија" које је, заједно са Општином, уложило велики труд да се измештање оптичког кабла обави без штете за кориснике.

Gondola

Радове које изводи конзорцијум извођача на челу са ужичким предузећем „Јединство“, надгледаће стручњаци из француске компаније „Помагалски“ који су и прошле недеље били на Златибору, а како наводе из "Јединства", земљани радови потрајаће десетак дана, док се армирање и бетонирање очекује за две недеље.

– Према уговору, обавеза компаније "Пома" која је испоручилац опреме за гондолу је да прати градњу до њеног завршетка и да присуствују уградњи сваког дела те опреме, тако да ће они поново доћи половином септембра када буде почело бетонирање – каже Бојана Божанић директорка „Голд гондоле“.

Početak radova

Божанићева је додала да је у завршници и израда техничке документације којом ће општина Чајетина од Министарства грађевинарства затражити и грађевинске дозволе за радове на остатку трасе, односно на почетној станици на Обудојевици на Златибору и на међустаници код Рибничког језера.

– До краја године очекујемо да добијемо грађевинске дозволе за преостале четири фазе, с обзиром на то да је решавање имовинско-правних односа у завршној фази – навела је директорка Бојана Божанић која је, са представницима општине Чајетина, обишла радове на терену, а извођачу радова пожелела срећу и успех, са жељом да се са радовима убрзо настави и на осталим деоницама.

Обележавање почетка првих бетонских радова на траси будуће гондоле заказано је за 21. септембар на Торнику, за када најављујемо велику народну светковину и забаву за све људе добре воље како би сви заједно што лепше обележили овај историјски тренутак, прве велике победе у подухвату изградње најдуже панорамске гондоле на свету – закључила је Божанићева.