Златибор на сајму у Берлину

Туристичка организација „Златибор“ представља и ове године понуду планинског центра Златибор на највећем светском сајму туризма „ITB“ у Берлину, који се одржава од 08. до 12. марта 2017. године.
Посетиоци сајма моћи ће да се упознају са богатством и разноврсношћу целокупне туристичке понуде ове планине, пре свега, њеним природним богатствима, културно–историјским наслеђем, али и да се упознају са смештајним, спортским капацитетима и осталим садржајима којима Златибор располаже.

Berlin
Туристичка организација „Златибор“ на сајму у Берлину, учествује у оквиру штанда ТО Србије, заједно са туристичким организацијама Београда, Војводине, Новог Сада, Чачка, Ниша, Димитровграда, Пожаревца, Деспотовца као и представницима туристичке привреде из агенција Magelan Travel, Serbia tour operator, Turorama, Wild Serbia Adventure, Robinson Avdenture Team, Big Blue Travel, Luna Trave и хотела MK Resort, Zlatibor Mona, Vila Majur и националне авио компаније Ер Србија.

Berlin
Немачка годинама представља једно од најважнијих тржишта за туризам наше земље. У Србији је у 2016. години забележено 63.935 долазака немачких туриста, 5 % повећање у односу на 2015. и они су остварили 128.897 ноћења, што је 5 % више него 2015. (Извор за статистичке податке: ТО Србија)
Раст немачких туриста је забележен и на Златибору, у 2016. их је било укупно 1109, док је у 2015. на Златибору боравило 729 гостију из ове земље.

Berlin

ТО Златибор