Вања Гуша нови тренер екипе КК "Златибор"

Управни одбор  КК-Златибор- , на  својој последњој седници,једногласно је донео одлуку да тренер екипе Златибора ,која ће се у наредној сезони такмичити у  Кошаркашкој лиги Србије, буде Вања Гуша,кошаркашки стручњак из Београда.
Вања Гуша је рођен 1966. године у Задру, а тренерским послом почео је да се бави 1994. године у КК-Беовук- где је водио све узрасне категорије.После тога је радио у КК-Беобанка-, КК-Авала Ада-,КК-ФМП-, КК-Раднички Баскет-, док је у Црвеној Звезди водио кадетске селекције. У тренерском раду  познат је по раду и великим  успесима  са млађим селекцијама . Са јуниорима ФМП је био два пута првак јуниорске  Евролиге  (2008. и 2009. године). Као селектор кадетске репрезентације Србије  на европском првенству 2013. године  освојио је сребрну медаљу, а наредне године на светском првенству  бронзану медаљу. У 2013. години радио је у Црвеној Звезди као тренер кадета а затим је тренерску каријеру наставио у Кувајту , где је редовно освајао и првенство и куп такмичење.
Чланови Управног одбора новог прволигаша изразили су дубоко уверење да је Вања Гуша, као проверени стручњак, познат по изузетним људским квалитетима , великој стручности   и посвећеном раду, као и израженој жељи да се са успехом врати на домаћу кошарку сцену, одлично решење за наш клуб у овом тренутку.
Управни одбор КК-Златибор- раније је био постигао договор и  на основу њега  представио Зорана Тодоровића , као новог тренера за наредну сезону, међутим  већ у почетку  реализације договора дошло је до нових захтева од стране Тодоровића , које управа нашег клуба није желела да прихвати , тако да није дошло  до потписивања уговора.Селектору универзитетске селекције Србије КК-Златибор- жели пуно успеха  у даљем раду.
Анализирајући потребе , захтеве и изазове   Кошаркашке лиге Србије, а у циљу још бољег рада, функционисања и организације клуба, Управни одбор је на истој седници донео и одлуке да ће  у наредном периоду послове и задатке  директора  клуба  извршавати Ђорђе Александрић, директора маркетинга Мирко Благојевић, спортског директора Радомир Раковић, службеног представника Александар Илић а представника за штампу Душко Милојевић.Председник клуба , односно по Статуту клуба  председник Управног одбора и Скупштине клуба је и у наредном периоду Рајко Пелверовић.
Клуб сада очекује формирање тима за нову сезону а до сада су Златибору приступили Драгослав Папић и Радомир Маројевић.

Vanja Gusa