Спортски викенд: Кошаркаши и одбојкашице дебитују у вишем рангу

Кошаркаши Златибора ће у недељу од 17 часова (дворана СТЦ Ваи Таи) одиграти дебитантску утакмицу у најјачем рангу такмичења у нашој земљи. У 1. колу нове сезоне Кошаркашке Лиге Србије они ће дочекати ваљевски Металац, дугогодишњег учесника овог ранга и тим који је претходних година у неколико наврата играо Суперлигу, па чак и регионалну АБА лигу. Улаз на утакмицу биће бесплатан за ученике основних школа, а директан пренос меча приказиваће се на Арени Спорт 2, као и на званичној интернет страници КЛС.
Дебитантску утакмицу у вишем рангу одиграће и одбојкашице Златибора, које ће у недељу од 17 часова гостовати екипи Раднички-Крагуј у Крагујевцу. Чајетинкама ће ово бити први меч у Првој Б Лиги, у коју су се пласирале преко завршног турнира, одиграног пролетос у Чајетини. Подсећамо, оне ће своје утакмице као домаћин играти и даље у дворани „Спортског центра Чајетина“.

Odbojka
Фудбалери Златибора ће такође, у недељу, у 11. колу Српске Лиге Запад гостовати екипи Јединство Путева, од 11 часова. Овај меч, који носи епитет локалног дербија, не би се могао сврстати у ту категорију према стању тимова на табели. Златибор са 23 бода дели водећу позицију, док су Ужичани на зачељу, са само шест бодова.
У недељу ће играти и фудбалери Чајетине. Они ће у 14.30 на „Швајцарији“ дочекати Јасен из Бродарева, с циљем надокнаде пропуштено из претходног кола, када су, такође као домаћини, ремизирали са екипом пожешког Железничара (2-2).
Фудбалери Криве Реке ће у 6. колу Општинске Лиге Ужице у недељу од 15.30 дочекати екипу Таре из Кремана. Ово ће бити први меч који ће као домаћини одиграти на терену код кружног тока на Златибору.

www.zlatiborpress.rs