Село Трипкова испратило несвакидашње госте

Од 7. до 11. августа летња школа предузетништва - Средњошколци награђени дипломама.

Обронци Златибора по небројени пут привукли су  пажњу медија. Пет дана је село Трипкова имало  више професора него ђака, и деце, колико не памте мештани овог села, уназад 33 године.

Најбољи средњошколци Србије имали су прилику да у Летњој школи предузетништва слушају предавања наших водећих универзитетских професора, као и предавача са Оксфорда, о најактуелнијим темама које привлаче пажњу наше друштвене заједнице.

У практичном делу, у оквиру организованих радионица, средњошколци су вредно радили на решавању практичних задатака. Уз помоћ Pro Credit банке, Centroproizvoda и Holcima реализоване су радионице из области банкарства, маркетинга, заштите животне средине, новинарства и многих других тема. Под надзором својих ментора ђаци су успешно завршили пројекте, а за постигнуте изузетне резултате у школи и изражај креативности награђени су дипломама. Прва награда за креативност, припала је радионици компаније "Centroproizvod“.

Поред радног дела, дружење професора и полазника Летње школе предузетништва, одвијало се у етно селима у околини, као и посета  знаменитостима из 19. века, које све више добијају на значају захваљујучу општини Чајетина и Туристичкој организацији Златибор.