Раднике зимске службе КЈП "Златибор" снег није изненадио

Након периода лепог времена и пријатних температура које су обележиле прву половину априла, неочекиване падавине изненадиле су мештане наше општине. Служба за зимско одржавање путева КЈП „Златибор“  поново покренула механизацију и очистила све путне правце које су у њиховој надлежности, тако да се саобраћај за сада одвија несметано.
Раднике зимске службе КЈП „Златибор“ снег није изненадио јер, како кажу, било га је и у мају, па чак и у јуну. С обзиром да су метеоролози претходних дана најављивали снежне падавине, механизација и људство су већ били у приправности.
„Долази до кварова зато што је снег тежак и мокар. Због тога се савија дрвеће, нарочито на ужим путевима, тако да возила не могу да прођу“, каже шеф зимске службе Миломир Каљевић.
Агрегата који се користе при одржавању путева има у довољним количинама, али се подасипање ризлом не планира јер су улице недавно опране.
„Ми смо оставили резерву. Из искуства знам да треба то да чувамо до 20. маја. Вероватно ћемо на Златибору сипати само со, пошто смо опрали улице крајем марта и почетком априла. Све зависи од временских услова. Ја се надам да неће бити екстремних минуса да морамо сипати ризлу“, додаје Каљевић.
Сви путни правци за сада су проходни, али уколико и наредних сати буде било падавина екипе КЈП „Златибор“ организоваће дежурства.

Mehanizacija

www.zlatiborpress.rs