Проведите 1. мај на Златибору

Туристичка организација „Златибор“ Вас позива да првомајске празнике проведете на Златибору и дочекате 1. мај на Водицама или неком од излетишта на нашој планини. Током празника златиборски хотелијери су обезбедили попусте у својим објектима, тако да можете боравити на Златибору и по знатно нижим ценама, и до 20% у односу на цене у зимској сезони.

Оно по чему је  познат,  а у чему већина гостију највише ужива су шетње Златибором, а љубитеље ових активности очекују уређене и означене пешачке стазе до врха Чиготе, до Торника, а уређене су и стазе до водопада у Гостиљу.
Туристичке агенције ће организовати излете до оближњих туристичких локалитета, док боравите на Златибору можете посетити Стопића пећину, Музеј под отвореним небом Старо село у Сирогојну, водопад у Гостиљу, ски центар Торник, Мећавник и возити се чувени „Ћиром“ у Мокрој Гори.

Првог маја, општина Чајетина, Културно спортски центар „Чајетина“ и Туристичка организација „Златибор“  организују пети по реду Шљивовачки сајам домаће ракије, популарну Ракијаду. Сајам ће се одржати код Основне школе у селу Шљивовици. Поред дегустације нашег националног пића, биће организован и богат културно-уметнички програм, уз изворне песме, трубачки оркестар и дружење са шљивовачким домаћинима.

Током првомајских празника посетиоци Златибора ће поново бити у прилици да свакодневно уживају на ски центру Торник.    

Сви посетиоци ће моћи да уживају у узбудљивој вожњи „тубинг“ стазом, панорамском разгледању шестоседном жичаром, као и у шетњи до планинског врха Торник одакле је могуће уживати у јединственом погледу који се пружа са овог места.

Радно време центра, током наступајућег викенда и првомајских празника је, сваког дана, од 10-17 часова, а обзиром на очекивано лепо време, боравак на Торнику ће свим посетиоцима бити право уживање.

Извор:Т.О. Златибор