Пред Светосавски концерт КУД „Златибор“

КУД „Златибор“ ће у Спортској дворани у Чајетини одржати светосавски концерт. Имајући у виду недавно одржани годишњи концерт у Народном позоришту у Ужицу, ово ће за публику бити још један празник за очи.

2017. година била је још једна добра година за КУД „Златибор“ из Чајетине у којој су остварили турнеје, концерате, учешћа на разним манифестацијама на којима су били драги гости-учесници. Врхунац године поклопио се са завршетком 2017. када су одиграли свој, већ традиционални, годишњи концерт у ужичком Народном позоришту.

„Ја сам јако критичани ретко кад задовољан програмом који ми изведемо“, каже Владан Милекић Лики, уметнички руководилац овог културно-уметничког друштва. „То је и логично, јер ако сте ви једног тренутка стално задовољни, шта имате ту да надграђујете? Могу да нагласим: оно што ми је јако драго јесте то што је на концерту било доста колега који су стручни на бази фолклорне материје, који су били наши гости и који су остали без даха, пуни позитивних комплимената.“

Поред искусних играча 1. поставе ансамбла играли су и млађи фолклораши који су се добро снашли на свом ватреном крштењу. На сцени позоришта су се вешто, кроз 13 кореографија, смењивала 63 играча.

„Први пут сам направио један нови систем програма који нико до сада у Србији није извео. Од 13 кореографија извели смо 3 целокупне, а 8 кореографија сам „секао“ на два дела тако да сам из сваке кореографије извукао по један сегмент. Кад се све то скупило, програм је трајао тачно сат и по времена“, наглашава Милекић не кријући задовољство овим концертом.

27. јануара од 19 часова у Спортској дворани у Чајетини КУД „Златибор“ одржаће концерт у којем ће учествовати све поставе овог друштва, дајући најбоље од себе. Након концерта следи краћа пауза, а онда их очекују турнеје од којих ће прва бити у Лондон.

www.zlatiborpress.rs