Потписивање протокола - обновљиви извори енергије

У уторак 22. фебруара у просторијама хотела „Палисад“ на Златибору уприличено је потписивање протокола о сарадњи  поводом производње електричне енергије из обновљивих извора између ЈП Електропривреда Србије, компаније Дунав осигурање АДО и Општине Чајетина.

Циљ потписивања овог протокола је остваривање дугорочне пословне сарадње у остваривању заједничког  пословног пројекта који има за циљ изградњу и експлоатацију електране изграђене у складу са нормативима и стандардима утврђеним позитивним прописим, која је намењена за производњу електричне енергије из природних обновљивих извора на начин који је квалификује као „повлашћеног  произвођача енергије“. 

Председник Општине Чајетина Милан Стаматовић  рекао је да се потписани протокол о изградњи мини хидроцентрала уклапа у стратегију дугорочног развоја општине и заштите животне средине, у којој је туризам најзначајнија грана привређивања.

 Ужички крај ће бити центар делатности ЕПС-а на пројекту обновљивих извора енергије, из кога ће се водити тај посао, где ће се формирати и организациона целина која ће се тиме бавити. Ужички регион то заслужује јер је најбогатији ресурсима обновљиве енергије - рекао је директор ЕПС-а.
"Дунав осигурање", према речима Миленке Јездимировић, генералне директорке те компаније, потписивањем овог протокола са ЕПС-ом и општином Чајетина окреће нову страницу свог послованаја и узима учесће у производњи "зелене" енергије.