Одржан "Off-road" караван Златибор 2011.

Једна од атрактивнијих манифестација која из године у годину бележи све већу посећеност одржана је на Златибору. Колона од преко 200 учесника кренула је испред хотела Зеленкада на авантуристичку вожњу дугу 80 километара по слабо проходним, прашњавим путевима Чајетинске општине.

Да је манифестација озбиљна и добро медијски пропраћена говори  чињеница да је поред великог броја учесника из Србије, ове године било и доста гостију из суседних земаља Црне Горе и Босне. 

Караван је кренуо главним магистралним путем ка Подгорици да би се недуго затим, већ после неколико километра, кренуло локалним путем кроз села Доброселицу, Стубло и Јабланицу. Сви учесници могли су да уживају у прелепим пејзажима златиборских села. Мир и тишину, свремена на време, прекидали су аплаузи присутних, упућени смелим и храбрим учесницима коју су пркосили природи и своја возила тестирали на најекстремнијим падинама. У хладу столетних борова испред цркве брвнаре у Јабланици направљена је и пауза за доручак.

Предах је увеличао и трубачки оркестар  а све то захваљујући сјајној организацији и Туристичком удружењу Јабланица. После предаха наставило се даље ка Семегњеву. Догађај дана одиграо се на неколико километара удаљености од железничке станице Семегњево, тачније на реци Рзав.

Ова плаховита река, била је немирна и представљала је прави изазов за караван, који није имао избора и морао је преко. Неки су лако прешли, неки се чак и окупали а сви се добро забавили. Пут је настављен и недалеко од  Златибора учесници су имали прилику да још једном пред свима тестирају своје љубимце. Повратком на Златибор дружење није прекунуто. Екипа се преселила у ресторан Рујно где је баш за ову прилику био организован ручак и где су се препричавали доживљаји са трећег  “Off-road” караван Златибор 2011. Надамо се да је ова  манифестација мотивисала многе учеснике да се врате на Златибор а Туристичкој организацији Златибор ово је само увод у бурно лето и сезону која се ближи.