Народ гради и брани државну имовину

Народна радна акција којом ће почети изградња највеће панорамске гондоле на свету „Голд гондоле Златибор“ почиње у суботу, 11. фебруара 2017. године у 10 часова.

Општина Чајетина позива грађане Златиборског округа и све заинтересоване да се у 10 часова окупе  код положеног камена темељца, изнад пијаце у центру Златибора, где ће бити подељен алат и започети радови на изградњи почетне станице Голд гондоле.
 
Радна акција која ће се одвијати под слоганом „Градимо нашу гондолу, градимо Србију“  окупиће више хиљада волонтера не само нашег краја него и свих наших пријатеља широм Србије којима је Златибор на срцу и који желе да најпосећенија српска планина добије светску атракцију у којој ће туристи уживати.

Уз топле напитке, храну и музику надамо се да ће успешно започети прва градња једног капиталног објекта у поститовској Југославији коју ће, силом прилика и небригом државе, градити сам народ.

 У суботу, Златибор брани народну имовину од распикућа. Брани част и достојанство Србије. Будите са нама у заједничкој одбрани - поручује Милан Стаматовић, председник општине Чајетина.

Стаматовић подсећа да држава и надлежна министарства већ две године опструишу изградњу „Голд гондоле Златибор“ и решавање имовинско-правних односа на траси будуће гондоле, у корист лопова који хоће да отму државно земљиште милионске вредности од народа.

Министарство грађевинаства, саобраћаја и инфрастаруктуре лицемерно позива општину Чајетина да преда захтев за издавање грађевинске дозволе, а да државна бирократија претходно није завршила свој део посла. Министарка Зорана Михајловић упорно понавља како Министарство подржава инвестицију века у златиборском крају, а партијске бирократе чине све да је закоче. Због тога нема више чекања.  Оног тренутка када државне бирократе заврше свој посао, ми ћемо предати захтев за  издавање грађевинске дозволе – додаје Стаматовић.

Изградња панорамске гондоле на Златибору најзначајнији је туристички пројекат општине Чајетина, који води остваривању циљева општине у наредних десет година – остварење десет милиона ноћења и милион посетилаца годишње на Златибору и околини.  „Голд гондола Златибор“ је инвестиција од националног значаја, вредна 13 милиона евра. Траса најдуже панорамске гондоле на свету, која спаја центар Златибора и врх Торника, преко Рибничког језера, дугачка је  девет километара.

Током прошле године на Златибор је од добављача из Француске стигао конвој од последњих једанаест камиона опреме потребне за градњу гондоле, а извођачи радова, изабрани на јавном тендеру, чекају да се стекну грађевински услови за њену градњу.

Будући да државна бирократија и неки приватни инвеститори блиски садашњем режиму, који хоће да приграбе државну имовину, коче тај пројекат, председник општине Чајетина Милан Стаматовић и директорка ЈП Голд гондола, позвали су грађане на радну акцију којом ће започети радови на изградњи панорамске гондоле.
 
Све информације о радној акцији грађани могу добити на сајту www.goldgondola.rs. Учесници и волонтери могу се пријавити на телефоне ЈП Голд гондола  069 855 00 40, на телефоне у општини Чајетина 064 310 69 93 или преко ФБ странице Голд гондола Златибор.

Контакт за медије
Марија Јеремић, ПР Општине Чајетина,
Контакт телефон:  +381 69 855 00 66

Milan