Инфо дан “Виртуелни START(ME)UP инкубатор“

Општина Чајетина организује инфо дан на коме ће бити представљен програм “Виртуелни START(ME)UP инкубатор“ који реализује конзорцијум “Либерграф – Проактив“ .
Презентација програма ће бити одржана 22.децембра у 11:00 часова у великој сали Општине Чајетина.
Програм је финансијски подржaлa Развојнa агенцијa Србије кроз  Програм подршке пословној институционалној инфраструктури у 2016. години и реализоваће се на територији 10 локалних самоуправа Златиборског округа: Чајетина, Ариље, Пожега, Косјерић, Бајина Башта, Прибој, Пријепоље, Нова Варош, Сјеница и Ужице.

Циљ програма Виртуелни START(ME)UP инкубатор” је стварање снажног, конкурентног и иновативног пословног амбијента за раст и развој предузетништва у Златиборском округу кроз реализацију сопствених пословних идеја, подизање радних компетенција за запошљивост младих, као и утицај на развој предузетничке културе код младих.

Циљна група  пројекта су млади предузетници, почетници у бизнису  и незапослena лица, старости до 35 година са идејом за покретање сопствног бизниса
Пројекат под слоганом „Дом за твоју бизнис идеју“ је дизајниран да  младим предузетницима пружи пословну инфраструктуру и пратеће консултативне услуге како би се што успешније позиционирали на тржишту.
Главне активности програма „Виртуелни START(ME)UP инкубатор” су:
1.    јавни позив и селекција корисника инкубатора
2.    програм менторинга
3.    програм едукација
4.    програм стандардизованог сета услуга

Виртуелни START(ME)UP инкубатор својим корисницима пружа обуке из различитих области пословања, размену искустава са другим предузетницима и неопходне пословне и административне услуге, како би млади предузетници што успешније прошли прву, за опстанак предузетничког подухвата најкритичнију фазу ,,животног циклуса'' предузећа.

Услуге инкубатора намењене су предузећима која послују у раној фази постојања, предузетницима који раде у кућној варијанти или размишљају о покретању пословног подухвата, freelancer-ima који послују независно од локације, незапосленима и свима онима који имају иновативне идеје у области информационо-комуникационих технологија, креативне индустрије или других области.

Инкубатор предузетницима бесплатно нуди широк спектар услуга: услуге виртуелне канцеларије, пословно планирање, правне савете, израда визуелног идентитета предузећа, израда промотивног материјала, хостинг wеб сите-ова, тренинзи и обуке у домену пословних вештина, финансија, ХР-а, комуникација, учешћа на меет-уп догађајима који су усмерени ка размени искуства и стварању мреже контаката, учешћа на стартуп викенду који је намењен проналажењу потенцијалних инвеститора и сарадника.

Ilustracija

Фото:Интернет