Да ли се поново дели државна имовина без правила?

Председник општине Чајетина одржао је у четвртак 2. марта  конференцију за медије која се односила на покушај поклањања земљишта са објектом „Нарцис“ у срцу Златибора који припада МУП-у.
Наиме, од стране Министарства унутрашњих послова Србије, Републичкој дирекцији за имовину, 1. децембра 2016. године упућен је допис, у коме се између осталог наводи да министарство нема потребу за коришћењем објекта „Нарцис“ на Златибору, те да се у складу са законом покрене одговарајући поступак у циљу одређивања другог корисника наведеног објекта. У допису је наведено и да будући корисник преузме и запослене тог хотела.
Након два месеца, почетком фебруара Специјалној болници Чигота понуђено је од стране Дирекције за имовину Републике Србије, да преузме поменути објекат.

Stamatovic Milan
Трагом наведених информација председник општине Чајетина, обратио се јавности, као и запослеснима рекавши да држава Србија поново доноси одлуке без преседана када је у питању општина Чајетина.
Стаматовић је истакао да општина Чајетина о овом случају није званично обавештена, већ да је од поштених људи који раде у овим институцијама и брину о својим радним местима, брину о закону и заштити својих права, добио документацију и зато данас реагује.
Овом Владином одлуком затечени су и запослени из одмаралишта, којих има 44, од којих је 34 у сталном радном односу. Кажу, још увек нису добили никакв званичан допис, али су веома забринути за своју судбину.

Radnici Narcisa
Подсећања ради општина Чајетина МУП-у је поклонила земљиште за изградњу поменутог објекта, те сматра да је логично да се исто општини и врати, као и да се мора зауставити отуђивање  земље на Златибору. Поред тога општина је поклонила и плац за изградњу нове полицијске и ватрогасне станице на Златибору, а као добар домаћин, општина Чајетина је помогла МУП-у РС и улагањем у реконструкцију објекта Полицијске станице у Чајетини и набавку опреме, средстава за рад и аутомобила.  Не постоји ни један логичан, ни сврсисходан разлог због чега се објекат „Нарцис“ предаје Чиготи, која ће ускори бити у приватним рукама, а преко је потребан МУП-у, за њихову полицијску станицу на Златибору.
Стаматовић је рекао да ће општина Чајетина упутити званичан допис МУП-у са питањем због чега на овај начин избегавају општину Чајетина и наносе штету и свом министарству и општини, а некоме хоће да привабе огромну материјалну добит, као што је било у случају са Златибор туристом, ПК Златибором и објектом Зеленкаде.
 „Све те најатрактивније локације на Златибору су предмет интересовања појединаца блиских владајућем режиму“, истакао је Стаматовић.
Осврнувши се на период иза нас председник Чајетинске општине истакао је да се сваки пут  појављује све више спорних хектара земље, где је 2213 хектара био пробни балон. „Од самог старта, имамо проблем са Златибор туристом где се ради о око 200 хектара земље и језера у срцу Златибора. Општина води спор, уместо да држава исправља своје грешке, са приватним компанијама, а правобраниоци не штите своју имовину. Ми настојимо да је индиректно штитимо у име народа, а ако то власт не жели, поставља се питање каква је то држава. Ја немам ништа против своје земље, већ са представницима власти који доносе одлуке на штету и на уштрб државе и њене имовине. Сви смо у обавези да штитимо државну имовину,а министри и остали представници државних институција посебно“, закључио је Стаматовић.