City Games на Златибору 20. јула - Осма сезона међународног спектакла

Незванични наследници некада веома популарних Игара без граница, City games, и ове године дошли су у Србију. Кроз четири квалификациона такмичења градови су одмеравали своје снаге у веома атрактивним и несвакидашњим играма у базенима.  На финалном такмичењу на Златибору (20.јула 19.30 часова безен "Олимп") биће одабран град победник који ће представљати Србију на међународном полуфиналу, а сви се надамо и финалу.

City Games

City games кроз забаву и спорт свако лето јача пријатељства и везе међу градовима и државама које се такмиче. Ове године у међународном полуфиналу наћи ће се 12 земаља у којима се током летњих месеци одржавају квалификациона такмичења, каже нам аутор и директор пројекта Мирослав Крзyк.
Веома атрактивне и адреналинске игре су основни садржај овог пројекта, а осмишљене су тако да забаве публику и такмичаре али  и да подстакну вредности попут пријатељства и тимског духа и да укажу на важност бављења спортом.

City Games

 Базирају се на традиционалним дисциплинама и производима, што је видљиво и из њихових назива: морска алка, летећи втерполо, вуча конопца, трка магараца, водена кошарка...Укупно је 13 различитих дисциплина које нуде прегршт забаве и адреналина за све генерације, каже Крзyк.
Први пут су рекреативни спортисти имали могућност да пријаве своје екипе и представљају своју земљу на неком међунароном такмичењу али то не значи да се нема и већ афирмисаних спортиста.

До сада смо имали прилике да на играма видимо Алесија Сарторија из Италије -двостурког освајача олимпијске медаље, Владимира Гојковића – једног од најбољих ватерполиста света, Сандру Пешић – бившу кошаркашку репрезентативку Југославије, Марка Павловића - освајача европског злата и светског сребра у триатлону а ове године за екипу Суботице такмичио се Давор Штефанек,најбољи рвач света за 2016. годину – каже Крзyк.

City Games
City games караван у Србију је стигао 8. јула када су одржане прве квалификације у Чачку. Након тога тимови  градова су се такмичили у Суботици, Зрењанину и Сомбору. Најсналажљивији одабрани су за само финале Србије које ће бити одржано 20. јула на Златибору. На базену хотела Олимп за титулу првака који ће представљати Србију на међународном полуфиналу које ће бити одржано у Београду, бориће се тимови из Крагујевца, Чачка, Новог Сада, Сомбора, Кикинде и Чајетине. Поред представника Србије, на међународно полуфинале стижу екипе из Италије, Немачке, Пољске, Луксембурга, Мађарске, Чешке, Холандије, Хрватске, Словеније, Босне и Херцеговине и Црне Горе.

City Games

Позивају се сви спортисти и рекреативци, као и сви љубитељи добре забаве, на учествовање у манифестацији и бодрење својих фаворита. Уз тимски рад и довољно спретности могу се наћи у финалу, представљајући своју земљу.

Више информација потражите на www.city-games.com, а пратите нас и путем Facebooka.