“Положај и права деце са сметњама у развоју у контексту европских интеграција”

У петак, 15.септембра 2017. године, у 14 часова, у сали Библиотеке „Љубиша Р. Ђенић“ у Чајетини, Удружење грађана „Златиборски круг“ из Чајетине и Ужички центар за права детета организовали су јавни догађај на тему „Положај и права деце са сметњама у развоју у контексту еврипских интеграција“. Ову тему представили су кроз пано презентацију са дискусијом.
Циљ активности био је упознавање младих из Чајетине са Акционим планом за Преговарачко поглавље 23, и подсећање на важност подизања свести у вези са положајем деце са сметњама у развоју у оквиру европских интеграција, са освртом на примену, проблеме и актуелна питања у наведеној области у локалној заједници.

Zlatiborski krug

Догађају је присуствовало 50 младих- чланови Ђачког парламента Угоститељско-туристичке школе у Чајетини, чланови Ђачког парламента Основне школе „Димитрије Туцовић“ из Чајетине, као и ученици седмог и осмог разреда који похађају Грађанско васпитање у истој школи, који су дошли у пратњи своје наставнице.

Zlatiborski krug
Активност су реализовале Андријана Јокић, волонтерка УГ “Златиборски круг” и Јагода Јеремић, координаторка програма за младе.
Активност се реализује у оквиру пројекта „Мониторинг остваривања права детета у процесу придруживанаја Србије Европској унији“, који Ужички центар за права детета реализује у сарадњи са Београдском отвореном школом, у оквиру програма „Цивилно друштво за унапређење приступанај Србије Европској унији“, уз подршку Шведске.

Zlatiborski krug