Пројекти

На Златибору почела изградња најдуже панорамске гондоле на свету

ПРВА ВОЖЊА ГОНДОЛОМ У ЈУНУ 2018. ГОДИНЕ
 Председник општине Чајетина Милан Стаматовић, наливањем првог бетона на највишем златиборском врху Торник, симболично је отпочео изградњу најдуже панорамске гондоле на свету Голд гондоле Златибор. Почетак радова на изградњи девет километара дуге ваздушне трасе која ће спојити центар Златибора са врхом Торника, окупио је велики број грађана Златиборског округа, Чајетине и туриста из целе Србије на свечаности у подножју Торника.

Пројекат КУЋА ЗА ПАМЋЕЊЕ, УГ Златиборски круг, одобрен од Министарства трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије

Небојша Васиљевић, помоћник министра у Министарству трговине, туризма и телекомуникација, 13.06.2014. у Палати Србија уручио је уговоре добитницима Јавног конкурса за доделу средстава из програма у области развоја информационог друштва.

"Смучарско трчање за све" - едуковано преко 700 основаца за нордијско скијање

Крајем јануара 2014. успешно је завршен једногодишњи пројекат "Смучарско трчање за све" подржан од Норвешке амбасаде у Београду.

Изградња секундарне мреже водовода у месној заједници Даутовац

У месној заједници Даутовац 7. септембра почела је изградња секундарне мреже водовода којим се решава питање водоснабдевања становништва ове МЗ, која броји око 400 домаћинстава. До сада су се мештани водом снабдевали из резервоара Близа у Кривој Реци и са Боровца у Мачкату.

БиХ и Србија приводе крају туристички пројекат "Сарадња на магичним стазама"

Општина Пале у сарадњи са парнтерима из Србије (Општином Чајетина, Туристичком организацијом Златибор) реализује преогранични пројекат под називом "Zlatibor-Jahorina: Cooperation on magic way" - Сарадња на магичним стазама.

На страни БиХ пројекат се реализује на Јахорини, локалитет Дворишта, на постојећој биатлон стази, која је у државном власништву.

Успешно завршена прва година реализације пројекта "Златиборско-комски пашњаци"

Пројекат "Златиборско - Комски пашњаци“ реализује се у оквиру Програма прекограничне сарадње Србије и Црне Горе, а финансира из фонда Европске уније. Партнери су општина Чајетина и општина Андријевица, а циљ је унапређење млекарства.

У општини Чајетина у оквиру пројекта, планирана је изградња лабораторије за испитивање микробиолошке исправности млека, а од активности реализоваће се обуке запослених и едукација фармера. На конференцији за новинаре, која је одржана 23. децембра представљени су досадашњи резултати пројекта, као и преостале активности.

Активности Савета за родну равноправност општине Чајетина

У петак, 26.8.2011. одржан је састанак чланица Савета за родну равноправност општине Чајетина коме је присуствовала и Соња Дрљевић, чланица Савета за родну равноправност при Влади Србије као и Рада Гујаничић, дугогодишња активисткиња и председница Женског центра из Ужица.

Пројекат за имплементацију Локалног акционог плана за младе

Пројекат за имплементацију Локалног акционог плана за  младе, који спроводи општина Чајетина, а финансира Министартсво омладине и спорта, Републике Србије, отпочео је 11. маја 2011. године.

Вредност овог пројекта је 317.240,00 динара.

Од 120 Канцеларија за младе из целе Србије, 83 су добиле средства на овом конкурсу.